Prienų „Ąžuolo“ progimnazija pradeda naują Erasmus+ projektą

Mokslo metų pradžioje Švietimo mainų paramos fondas skyrė finansavimą naujam Erasmus + KA2 bendrojo ugdymo sektoriaus tarpmokyklinės strateginės partnerystės projektui „Y.E.A.H.“ – „YoungEuropeans – Active&Healthy“ (YEAH – Jauni europiečiai: aktyvūs ir sveiki).

Projektas bus vykdomas kartu su mokyklomis partnerėmis iš Ispanijos, Portugalijos, Lenkijos, Latvijos ir Rumunijos šalių.

Projekto veiklomis ketinama atkreipti dalyvaujančių šalių mokinių, darbuotojų ir vietos bendruomenių dėmesį į sporto, fizinio aktyvumo ir sveikos mitybos svarbą.

Projekto tikslas – ugdyti mokinių bendravimo kompetencijas, skiepyti pagarbą ir toleranciją skirtingų kalbų ir kultūrų žmonėms, mokyti geriau suprasti, kaip įvairus pasaulis veikia kartu, taip pat pagilinti sveikos mitybos, aktyvaus gyvenimo būdo žinias. Projektas suteiks galimybę kurti draugiškus ir prasmingus santykius su partnerių mokyklomis, motyvuos mokinius sveikai gyvensenai ir mitybai.

Projekte bus analizuojamos dvi temos: SPORTAS ir MITYBA.

Pirmaisiais projekto veiklų vykdymo metais mokiniai domėsis skirtingų šalių sportininkų pasiekimais, senovinėmis ir dabar populiariomis sporto šakomis ir sportiniais žaidimais, olimpinių žaidynių tradicijomis, giliau supras ir galės įvertinti savo fizinę ir sveikatos būklę.

Antrieji projekto metai bus skiriami sveikos mitybos temai. Šalių partnerių mokyklų mokiniai turės galimybę sudėlioti savo mokyklos receptų knygą.

Šis projektas suteiks mokiniams galimybę plėtoti savo anglų kalbos žinias. Bus praturtintos mokinių žinios apie kitų šalių tradicijas ir kultūrą.

Spalio 1–6 dienomis buvo organizuotas įžanginis projekto partnerių mokyklų atstovų susitikimas koordinuojančioje projektą Liublino (Lenkija) mokykloje. Prienų „Ąžuolo“ progimnazijai susitikime atstovavo direktorė Irena Tarasevičienė ir projekto paraišką parengusi anglų kalbos mokytoja Adelė Berezovskaja. Visų šalių mokyklų partnerių atstovai turėjo galimybę pristatyti savo mokyklas. Savaitę trukusiame susitikime buvo aptarti projekto tikslai, pasidalintos veiklos, suderintas projekto mobilumų grafikas, parengtas veiklų planas. Susitikime suplanuota, kad „Ąžuolo“ progimnazija pirmoji gruodžio mėnesį organizuos bendrą projektinių veiklų susitikimą partnerių mokyklų mokinių ir mokytojų atstovams. Liublino mokyklos komanda organizavo susitikimo dalyviams turiningas ekskursijas po įžymias regiono vietas. Aplankytas vieno seniausių Lenkijos miestų Liublino senamiestis, apžiūrėti jotvingių sugriautos Šv. Mikalojaus bažnyčios pamatai, priemiestyje esanti 1941 m. nacių įrengta Maidaneko koncentracijos stovykla, viena labiausiai lankytinų vietų – Kazimiero kvartalas, puošnusis Lenkijos bajorų Zamoiskių giminės dvaro muziejus.

Esame dėkingi susitikimo šeimininkams už turiningai praleistą savaitę, puikią galimybę artimiau pažinti Liublino regiono istoriją, kultūros ir kulinarijos paveldo tradicijas.

Progimnazijos direktorė Irena Tarasevičienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close