Birštono gimnazijoje tęsiasi respublikinio projekto „Neformaliojo ugdymo galimybių plėtra” veiklos.  Spalio 12-ąją 6a ir 7a klasių mokinių komanda vyko į Asvejos regioninį parką, kur susitiko su R. Karpuška, gamtosaugos specialistu. Remigijus vaikus supažindino su eko sistemos subtilybėmis, atsakingos miškininkystės pagrindais. Mokiniai sužinojo, kad kiekvienas augalas, nuvirtęs medis, pūvantis kelmas yra kažkieno namai, o kažkam – tai maistas. Jie aiškiai suprato, kad žmonių noras viską išvalyti, sutvarkyti irgi nėra visuomet geras. Remigijaus žodžiais tariant, darbus reikia labai kruopščiai apsvarstyti, nes, kažką darydamas, gali negrįžtamai pakenkti gamtai, o tuo pačiu ir sau.

Aišku, neapsiėjome be viktorinos. Mokiniai, kurie atsakė daugiausiai klausimų, gavo dovanų knygeles, kuriose aprašomos įvairios miško paslaptys. Visi iki soties prisivaikščiojome, pakeitėme įprastą klasę į fantastišką aplinką: Asvejos parkas mus sužavėjo nepaprastu grožiu, krintančių lapų spalvomis. Gaila, kad rudeninis lietutis nepasigailėjo, bet, tikiuosi, kad tai niekam nesugadino nuotaikos. Grįžome linksmi, praturtėję naujomis žiniomis ir aplankę vieną iš gražiausių Lietuvos vietų.

Projekto koordinatorė Birštono gimnazijoje  A.Ferevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close