Birštono kurortas kviečia į degustacinių vakarienių kelionę

Dar pavasarį Birštono kurorte buvo surengtas naujo formato konkursas, kurio tikslas – paskatinti Birštono restoranus ir maitinimo įstaigas atsinaujinti, kurti įdomius patiekalus, pasiūlyti kurorto svečiams ir gyventojams dar neatrastų skonių. Visi konkurso dalyvių patiekalai sugulė į naują „Birštono kulinarinis žemėlapis“ leidinį, o konkurso dalyviai ir toliau kuria išskirtinius patiekalus, kurių nerasite niekur kitur Lietuvoje.

 

„Birštono kulinarinis žemėlapis 2017 komanda nugalėtoja, vadovaujama virtuvės šefo Dariaus Dabrovolskio, kviečia į degustacines vakarienes „Moon“ restorane, kiekvieną šeštadienį. Vakarienių meniu atnaujinamas kas 3-4 savaites, priklausomai nuo sezoniškumo. Patiekalams gaminti virtuvės šefai naudoja vietinių ūkininkų užaugintas daržoves bei miško gėrybes. Kuriant degustacinės vakarienės meniu, komanda nuolat ieško naujų skonių derinių, naudoja įvairius maisto apdirbimo procesus: maistas rūkomas savoje rūkykloje, naudojamas medžio anglies grilius, ingredientai verdami žemoje temperatūroje. Restorane gaminamo maisto kultūra remiasi amžių išmintimi ir naujausiais sveikos mitybos tyrimais. Degustacinę vakarienę galima paragauti „Vytautas Mineral SPA“ restorane kiekvieną šeštadienį, 18 val.

 

Naujovė Birštone – degustacija „Memory“ restorane, įkvėpta Birštono istorijos, su virtuvės šefu Robertu Ščesnavičiumi. Gero maisto mylėtojai kviečiami į gurmanišką kelionę, kurios metu virtuvės šefas Robertas Ščesnavičius kvies „pakeliauti“ po Birštono kurortą neįprastu būdu – surengs kulinarinę, pažintinę kelionę laiku: degustacijos metu, svečiai turės galimybę ragauti patiekalus, kuriuos pagaminti įkvėpė kunigaikščio Vytauto medžioklės Žvėrinčiaus miške, valdovo dvaro ant Vytauto piliakalnio istorijos, vakarienės metu svečiai persikels į kurorto klestėjimo – tarpukario laikus, kai čia lankėsi įžymios to meto damos ir ponai, o Nemune buvo pagaunami įspūdingo dydžio šamai, formavosi kurortinio maisto tradicijos. Virtuvės šefas Robertas Ščesnavičius pristatys kiekvieną patiekalą iš 4 galimų, papasakos, kaip jis siejasi su Birštono kurorto istorija, atskleis keletą gamybos paslapčių. Pirmoji degustacinė kelionė – jau spalio 27 d., 19 val., planuojama, kad tematinės vakarienės vyks nuolatos.

 

Birštono miškų apsuptyje įsikūrusio komplekso „Royal SPA Residence“ restorane vyrauja ramybė ir jaukumas. Čia labiausiai vertinama kokybė, maisto estetika, skonis ir aptarnavimas. Restorano šefė Daiva Saulienė turi didelę patirtį rengiant įvairių patiekalų degustacijas. Iš harmoningai sukurtų patiekalų, kiekvienas svečias išsirinks sau tinkamą degustaciją, o jų įvairovė yra labai didelė. Sveikuoliški pietūs: sveikas maistas čia ne tik madingas šūkis – degustacijos pasiūlymas tiks vegetarams, veganams bei žaliavalgystę propaguojantiems, gyvo maisto šalininkams. Vieno arba kelių patiekalų vakarienių metu pristatinėjami kitų šalių virtuvės patiekalai, kadangi tokio pobūdžio degustacijos leidžia neatsilikti nuo pasaulinių naujienų. Kita vakarienės rūšis – vakarienė žvakių šviesoje: romantiška aplinka, puikus maistas ir rekomenduojamas vynas. Šios vakarienės patiekalams, padažams ruošti naudojami tik natūralūs ingredientai ir prieskoniai. Ryškiausią skonį čia kuria gryni ir kokybiški produktai, tuomet jokie sintetiniai priedai bei skonio stiprikliai nereikalingi. Taip pat yra siūloma desertų ir kavos bei vynų degustacija. Į gero maisto šventę šiame restorane galima nerti kiekvieną šeštadienį.

 

Puikaus maisto taip pat galima paragauti šiuose Birštono restoranuose:

1. Restoranas „Kurhauzas“

2. Viešbutis–restoranas „Pušynė“

3. Viešbutis–restoranas „Sonata“

4. Restoranas „Seklytėlė“

5. Viešbutis–restoranas
„Sofijos rezidencija“

6. „Skonių svetainė”

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close