Savanorystė saugo viltį – geri darbai paliečia širdį

 Atėjęs ruduo jau spalvina medžių lapus ir žvarbus vėjas vis dažniau glosto skruostus. Tačiau Jaunųjų maltiečių širdys pilnos jaukios šilumos.

  Jaunųjų maltiečių himno žodžiai“ Savanorystė saugo viltį – geri darbai paliečia širdį“ tapo šio savaitgalio moto ir kvietė visos Lietuvos jaunimą susivienyti geriems darbams. Spalio 14 – 15 dieną visus maltiečius suvienijo acija – gerųjų darbų savaitgalis. Akcijoje galima buvo dalyvauti dviem būdais: vykdyti gerus darbus savo mieste arba vykti atvykti į Klaipėdą , kur rinkosi Jaunieji maltiečiai iš visos Lietuvos.

  Mes, Prienų Jaunieji Maltiečiai, nutarėme savo gerus darbus paskirti Prienams. Jau antri metai palaikome nuoširdžią draugystę su Prienų globos namais ir jų gyventojais: spalio pradžioje sveikinome su Tarptautine Senjorų diena, kitų apsilankymų metu padedame tvarkyti biblioteką, aplinką, gaminti rankdarbius. Artėjant lapkričio 1 – ajai – mirusiųjų paminėjimo dienai, pasisiūlėme padėti sutvarkyti Prienų kapinaitėse esančius anapilin išėjusiųjų Prienų globos namų gyventojų kapus. Jų ten yra per trys šimtai.

  Gerųjų darbų savaitgalis suvienijo Jaunuosius Maltiečius ir vyresnius MOPT savanorius. Nors oras nebuvo palankus, nuolat lynojo, bet nusiteikimo padirbėti neišsklaidė. Sutvarkėme nemažą dalį kapų, kurių daugumos jau niekas nebelanko, kurie jau nebeturi savo artimųjų.

  Ačiū visiems, kurie dalyvavo šioje akcijoje. Juk gerų darbų niekada nebūna per daug.

 


Prienų Maltiečių grupės vadovė
 Lina Suchorukovienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close