Taikliausi buvo Prienų medžiotojų būrelio atstovai

Spalio 7-ąją Siponių dvaro teritorijoje vyko Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Prienų skyriaus kasmetinė medžiotojų šventė ir šunų bei medžioklės trofėjų parodos. Renginyje dalyvavo 12 medžiotojų būrelių. Šventės dalyvius sveikino Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Bronius Bradauskas ir Prienų skyriaus pirmininkas Giedrius Aleknavičius.

Susirinkę medžiotojai ir jų šeimų nariai pirmiausia įsirengė savo stovyklavietes, parengė medžioklės trofėjų ekspozicijas, o vėliau kūrė laužus ir ruošė savo firminius patiekalus – daugiausia kvapnias tirštas sriubas iš žvėrienos, pjaustė bebrieną, taip pat įvairiai paruoštą žuvį. Visoje didelėje teritorijoje sklido malonus ruošiamo maisto kvapas…

Daugelis būrelio narių dalyvavo šaudymo varžybose į skriejančias lėkšteles. Ši rungtis – tai medžiotojo akies taiklumo ir rankos tvirtumo išbandymas.

Šventėje tradiciškai vyko varžytuvės, viktorinos, kuriose varžėsi ne tik medžiotojai, bet ir jų šeimos nariai, draugai. Diena buvo permaininga – tai lynojo, tai švietė saulė, bet toks oras nesutrukdė džiaugtis buvimu gamtoje, bendrauti ir, be abejo, parungtyniauti.

Daugelis susidomėję apžiūrinėjo parodoje dalyvaujančius šunis, kurie ištikimai klausė šeimininkų komandų ir demonstravo savo pranašumus. Iš tikrųjų ši kasmet vykstanti šunų paroda pritraukia vis daugiau besidominčiųjų ne tik medžiokliniais šunimis, bet ir paprastais keturkojais žmogaus draugais.

Susumavus varžytuvių rezultatus, paaiškėjo, kad geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą laimėjo Prienų medžiotojų būrelis (71 taškas), kuriam ir atiteko pereinamoji taurė, antroje vietoje liko vos vienu tašku nugalėtojams nusileidęs „Lokupio“ medžiotojų būrelis, o trečią vietą užėmė „Barauskinė“. Kitais metais šventės organizatoriai bus Prienų medžiotojų būrelis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close