Mokytojai ir moksleiviai jau 10-ąjį kartą įveikė Nemuną (nuotraukos)

Spalio 6 d., minint Tarptautinę mokytojų dieną, Nemune jau dešimtąjį kartą vyko Mokytojų dienos regata Mero taurei laimėti.

 

Jubiliejinėje, prieš 10 metų savo istoriją pradėjusioje skaičiuoti regatoje šiemet varžėsi Prienų „Žiburio“ gimnazija, Veiverių Tomo Žilinsko gimnazija, Išlaužo pagrindinė mokykla bei Jiezno gimnazija. Su Arvydo Stašaičio nuolat parūpinamais laivais moksleiviai turėjo įveikti Nemunu pusę distancijos prieš srovę ir pusę – parplaukdami jau pasroviui.

 

Po šlapių varžybų ir netikėto dviejų laivų susidūrimo, Mero taurę iškovojo šventės šeimininkai – „Žiburio“ gimnazistai. Antrieji liko Jiezno irkluotojai, o treti – Veiverių gimnazistai. Išlaužo mokiniai šįkart liko ketvirti, tačiau ne paskutiniai. Juk tradicinėse varžybose svarbiausia – ne pergalė. Rajone yra ir daugiau mokyklų, kurios galėtų supažindinti savo moksleivius ne tik su senosios laivininkystės, bet ir „Žiburio“ gimnazijos tradicijomis.

 

Norėdami įrodyti, jog ne tik moksleiviai yra stiprūs ir drąsūs, į laivus sėdo ir mokytojai. Susirungus Prienų „Žiburio“ gimnazijos, Išlaužo pagrindinės mokyklos mokytojų bei Prienų rajono savivaldybės darbuotojų komandoms paaiškėjo, jog visos savivaldybės problemas sprendžiantys Prienų rajono savivaldybės atstovai, nors dėl techninių kliūčių ir pateko į Nemuno srovės spąstus, į krantą parplaukė pirmieji.

 

Susirungus jungtinėms Prienų „Žiburio“ gimnazistų komandoms, nugalėjo antrokai, antri liko ketvirtokai, treti – trečiokai.

 

Laukdami parplaukiančių mokytojų, moksleiviai rungėsi tarpusavyje ir krante – stūmė rąstą, dalyvavo žolės slidžių rungtyje ir dar šoko.

 

Laimėtojus prizais apdovanojo buvęs „Žiburio“ gimnazijos direktorius, Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento direktorius Aidas Aldakauskas, dabartinė gimnazijos direktorė Irma Šneiderienė bei Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.

 

Žiburiečiai už pagalbą dėkojo visam būriui rėmėjų: UAB „Birštono Nemunas“, LR Seimo nariui Andriui Palioniui bei jo padėjėjui Arūnui Vaidogui, merui A. Vaicekauskui, Prienų seniūnui Algimantui Matulevičiui, VšĮ „Krašto vitrina“ bei mokytojams, paruošusiems komandas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close