Tikri atradimai prasideda čia!

Penktadienį, rugsėjo 29 dieną, Prienų „Žiburio“ gimnazijos II, III ir IV klasių bei gabių mokinių ugdymo programos gimnazistai kartu su biologijos mokytojomis Virginija Šiugždiniene ir Rasa Kučinskiene vykome į respublikinio mokslo festivalio „Tyrėjų naktis“ renginius Kaune.

Pirmiausia su mokytojomis lankėmės VDU, kur dalyvavome laboratoriniame užsiėmime. Jo metu matavome augalų fotosintezės ir transpiracijos intensyvumus, nustatėme pigmentų kiekius bei padarėme išvadas apie augalų būklę.

Po to VDU Botanikos sodo laboratorijoje klausėmės pristatymų apie išorinius ir vidinius parazitus, taip pat turėjome progą per mikroskopą juos pamatyti. Be to, buvome supažindinti su blusų, erkių, briedmusių vystymosi ciklais, gyvenimo ir veisimosi ypatumais, kūnų sandaromis, jų platinamomis ligomis ir kitomis keistenybėmis. Taip pat daug sužinojome apie įvairius vidinius parazitus, jų ypatumus.

Vėliau apsilankėme VDU Botanikos sodo oranžerijoje, kurioje vyko viso pasaulio regionų tropinių drugių paroda. Mokinius džiugino neįtikėtino dydžio naktiniai drugiai, lengvu vėjeliu aplink plazdantys drugiai sklandūnai, ryškiaspalviai mėlynieji morfai, gyvus mimikrijos pavyzdžius demonstruojantys „sudžiūvusio lapo“ drugiai.

Vaikščiodami po Botanikos sodo gėlynus, grožėjomės rudeniniais žiedais.

 

Goda Lukoševičiūtė, IIIb klasės mokinė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close