Prienų „Žiburio“ gimnazija – „Europos mokyklų sporto dienų“ dalyvė

Rugsėjo 29–ąją Prienų „Žiburio“ gimnazija jau antrą kartą dalyvavo „Europos mokyklų sporto diena 2017“. Renginį, vadovaujant kūno kultūros mokytojų metodinei darbo grupei, organizavo ir vykdė užsienio kalbų, tiksliųjų ir socialinių mokslų metodinės darbo grupės, „Žiburio“ gimnazijos muziejus. Prie įvairių užduočių kūrimo, jų vykdymo ir vertinimo prisidėjo GMS. Pirmų ir antrų gimnazijos klasių mokiniai, jų auklėtojai bei tėvai – septynios komandos – gavo savo maršrutą ir užduočių atlikimo lapą, turėjo susiorientuoti gimnazijos pastate ir surasti pagal užkoduotas nuorodas 7 kontrolinius punktus (dalykų kabinetus) bei greitai atlikti kūrybines užduotis.

„Kliūčių ruože“, kuriai vadovavo kūno kultūros mokytoja Dalia Šklėriūtė ir jai padėjo GSM nariai Liudvikas Juodsnukis ir Aurelija Valčiukaitė, komandoms teko praleisti daugiausiai laiko ir kaip reikiant paprakaituoti. Stotelėje „Sporto viktorina“ anglų kalbos mokytoja Vilija Gustaitytė kartu su GMS nariais Paulina Jasiulevičiūte ir Šarūnu Rūgiu drąsino dalyvius pasigilinti į įvairių sporto šakų varžybų, taisyklų subtilybes ir patobulinti savo anglų kalbos įgūdžius. Sveikatos specialistė Monika Treigė, GMS prezidentė Liucija Ališauskaitė ir narė Liveta Alaveckaitė vertino dalyvių pirmosios pagalbos įgūdžius ir žinias apie žmogaus sveikatą. „Linksmojoje geografijoje“ geografijos mokytoja Vilma Maliaukienė kartu su Rūta Maceinaite, Kamile Kandrotaite ir Erika Juodsnukyte patikrino žinias apie svarbiausias Prienų miesto vietas ir statinius. Matematikos mokytoja Jurgita Tamošiūnienė bei mokinės Monika Sabaliauskaitė, Paulina Kavaliauskaitė ir Miglė Kazlauskaitė paskatino komandas pasivaržyti proto aštrumu. Gimnazijos muziejaus darbuotoja Ramutė Vilkienė, talkinant Domantui Šiupšinskui ir Kornelijai Bilskytei, organizavo mini viktoriną „Žiburio“ gimnazijos datos“. Kūrybinę užduotį „Body percution“ pateikė ir savarankiškai pravedė GMS atstovai, abiturientai Gabrielė Černiauskaitė ir Rokas Kondrotas.

Po dvi valandas trukusios nuotykių kelionės komandos su užduočių atlikimo lapais sugrįžo į aktų salę. Daugiausia taškų surinko ir pirmą vietą iškovojo Ib klasės komanda (klasės vadovė Virginija Pėčelienė). Antrą vietą užėmė Ic klasės komanda (klasės vadovė Emma Valūnienė), o trečią – Ib klasė (klasės vadovas Vytas Blekaitis).

Visos komandos gavo oficialius Europos mokyklų sporto dienos dalyvių sertifikatus bei gimnazijos direktorės Irmos Kačinauskienės įsteigtus prizus – tortus. Renginio organizatoriaus, kūno kultūros mokytojo eksperto Olego Batučio žodžiais tariant, šis renginys tikrai pasisekė: į jį šiemet įsitraukė 155 mokiniai, 14 mokytojų, 6 tėvai.

Visą informaciją apie renginius ir jų dalyvius galima rasti oficialioje „Europos mokyklų sporto diena 2017“ internetinėje svetainėje http://www.essd.eu/ arba  http://essd.nowwemove.com/; #BeActive.

 

Adrijana Urbietytė

Miglės Buzaitės ir Miglės Kazlauskaitės nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close