Knyga – pasaulį girdanti upė

…ruduo. Vėjas gena dangumi sunkius, lietaus pritvinkusius debesis. Debesims našta per sunki – jie plyšta, ir iš jų be pertraukos byra lietus: skverbiasi į žemę, besislepiančią po balomis, į žmones, susigūžusius po apsiaustais, į jų mintis, bėgančias nuo rudens darganos į tolimus šiltus kraštu, ar į knygas, jaukiai įsitaisiusias namuose prie židinio ar bibliotekoje ir laukiančias savo skaitytojo…Ir skaitytojas ateina…

Pasidalinti rudeninėmis literatūrinėmis įžvalgomis ir asmeniniais prabėgusios vasaros įspūdžiais, rugsėjo 29 d. į literatūros ir poezijos popietę „Knyga – pasaulį girdanti upė“ Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Aptarnavimo skyriuje susirinko knygai ištikimų bendraminčių būrys, jau ne vienerius metus kartą per mėnesį susitinkantis bibliotekoje. Ir tądien knygos bičiuliai buvo ištikimi savo sambūrio tradicijoms. Jie susipažino su naujausiomis Aptarnavimo skyriaus lentynas pasiekusiomis knygomis: Jurgos Žąsinaitės „Azuritijos kardinolai“, Pavelo Basinskio „Levas Tolstojus: Pabėgimas iš Rojaus“, Jono Juškaičio poezijos knyga „O laike, o niūniavime manęs“, susidomėję klausėsi kelionių po Indiją ir Angliją įspūdžių, kuriais dalinosi Romualda Bartulienė ir Inesė Sabakinienė, skambėjo poezijos posmai iš naujausios Jono Juškaičio poezijos knygos.

Pagarba literatūrai ir knygai – tai dėmesys ir pagarba žmogui, esančiam šalia. Šia taisykle vadovaujasi bibliotekoje nuolat susitinkantys literatūros mylėtojai. Tarp išsakytų minčių apie literatūrą liko vietos šiltiems žodžiams ilgametei mokytojai lituanistei, bibliotekos skaitytojai, knygos mylėtojų sambūrio dalyvei Anelei Šervenikienei, neseniai šventusiai garbingą 85-erių metų jubiliejų. Ją pasveikino bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė, ilgiausių metų linkėjo popietės dalyviai.

…ruduo. Vėjas gena dangumi sunkius, lietaus pritvinkusius debesis…

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close