Kašonių bibliotekoje vaikai gamino dovanas mylimam mokytojui

Viena diena su puikiu mokytoju geriau nei tūkstantis dienų stropaus mokymosi“ – taip teigia japonų patarlė. Tad įsivaizduokite, ką šaunus mokytojas gali nuveikti per visus 12 metų! Žinoma, šiam darbui reikia labai daug atsakomybės bei kantrybės. Paikai šneka tie, kurie pavydi neva lengvos profesijos. Girdi, trumpa darbo diena ir ilgos atostogos – kiekvieno svajonė! O ar kiekvienas norėtų būti atsakingas už šimtų vaikų išsilavinimą ir tuo pačiu – likimus?

Spalio 5-oji – Mokytojo diena. Ši data tokia pat svarbi kaip ir Motinos diena, todėl savo mokytojus būtinai reikia pasveikinti. Ką jiems padovanoti?  Pačios gražiausios dovanos – pagamintos pačių rankomis, iš širdies, tad tuo tikslu spalio 3 dieną vaikai rinkosi Kašonių bibliotekoje. Kad dovana būtų gražesnė, į pagalbą pasikvietėme kraštietę menininkę Laimutę Butkienę. Ji mielai sutiko padėti ir pasiūlė pasigaminti atviruką. Tai maža dovanėlė, kurią tinka dovanoti įvairiomis progomis. Atvirukus gaminome tik iš natūralių džiovintų augalų, kuriems nenaudoti jokie dažai. Laimutė sako, kad klijuojant paveikslus iš sausų lapų, žolių ir gėlių reikia labai daug kantrybės, noro tokį darbą dirbti ir, žinoma, įvairių medžiagų. Su meile gamindami atvirukus svarstėme, ką galėtume parašyti juose, kad mokytojui būtų miela, linksma: ,,Saulę didžiulę, lašą lietaus, medžio ošimą, giedro dangaus!“, ,,Kad norai pavirstų tikrove gražia, kad gėlės žydėtų tavoj širdyje!“. Daugelis pasigamino ir po du atvirukus, nes norės pasveikinti ne tik klasės vadovą, bet ir mylimą mokytoją.

Padedant Laimutei, pagamintos labai gražios dovanos. Po intensyvaus pusantros valandos darbo, dailiai pasidengę stalą, dar gerą valandą dalinomės įspūdžiais apie mokykloje praleistą laiką, mokytojus. Kaip visada, skanavome kulinarės Ramutės iškeptą šimtalapį ir grybukus.

Dėkojame menininkei Laimutei už geranorišką pagalbą.

Renginį organizavo Kašonių biblioteka kartu su Jiezno seniūnijos darbuotojomis Bena ir Gintarė.

Bibliotekos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close