Jaunųjų šaulių naktinis žygis Užuguostyje

 Rugsėjo 23–24 d. Prienų rajone, Užuguostyje, Lietuvos šaulių sąjungos Prienų 206-oji kuopa organizavo jaunųjų šaulių naktinį žygį-pratybas. Šiame žygyje-pratybose dalyvavo Jiezno (vad. S. Žalys), Prienų (vad. T. Stanevičius), Pakuonio ir Balbieriškio (vad. K. Žilinskas), Skriaudžių ir Jūrės (vad. Ž. Šakočius), Stakliškių ir Šilavoto (vad. R. Vilčinskas) šauliai.

Žygio dalyviai buvo apgyvendinti Užuguosčio mokyklos salėje. Pirmą dieną, užsiregistravus ir įsikūrus, vyko pratybos. Jaunieji šauliai, vadovaujami būrio vado L. Šapalo, buvo suskirstyti į būrius, kiekvienam būriui buvo duoti žemėlapiai. Pratybos vyko miške, kur jaunųjų šaulių laukė vadų paruoštos įvairios užduotys. Jauniesiems šauliams reikėjo leistis virve, pagal žemėlapį orentuotis miške, leistis virve virš upelio, kasti apkasus. Baigus kasti apkasus, jauniesiems šauliams buvo pristatytas to krašto vieno partizano anūkas K. Juodis, kuris plačiau papasakojo apie partizaninį laikotarpį ir savo senelio, partizano, istoriją. Pasirodo, visi šauliai ėjo slaptu partizanų keliu. Vakare vyko naktinis žygis, skirtas Užuguosčio partizanams paminėti ir pagerbti. Jaunieji šauliai 4 km ėjo pro partizanų išlikusias ir neišlikusias sodybas. Tamsiu paros metu stovyklos dalyviai saugojo savo stovyklavietės teritoriją pagal nustatytą grafiką. Kitą dieną šauliai buvo mokomi civilinės saugos: kaip elgtis priešui panaudojus masinio naikinimo ginklą. Teko išmokti užsidėti dujokaukes ir nešti sužeistąjį. Vėliau instruktorius G. Sodaitis vedė savigynos pamokas. Bet kas smagu, tas greit baigiasi, todėl visiems jauniesiems šauliams buvo įteikti diplomai, kurie patvirtino, kad jie dalyvavo šiose pratybose ir žygyje. Žygeiviai šauliai buvo maitinami šaulių koše, arbata ir sriuba.

  Šis žygis buvo skirtas I-osios pakopos pradžiamoksliui. Jo dalyviai kviečiami dalyvauti kitame žygyje, kuris vyks spalio 7 d. ir bus skirtas Jiezno 525-ajam jubiliejui paminėti. Žygis prasidės Darsūniškyje 11.30 val. ir baigsis Jiezne šventiniais renginiais.

  Jaunoji šaulė Erika Kelmelytė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close