Konstitucijos egzaminas kvietė pasitikrinti žinias

Konstitucines žinias pasitikrinti norintys Lietuvos piliečiai spalio 3 d. jau vienuoliktąjį kartą laikė Teisingumo ministerijos organizuojamą Konstitucijos egzaminą. Šių metų egzaminas ypatingas, nes minimas ilgiausiai galiojančios Lietuvos Respublikos Konstitucijos 25-metis.

Kaip ir kasmet, Konstitucijos egzamino dalyviai dėl geriausiai išmanančio pagrindinį šalies įstatymą vardo varžėsi atskirose grupėse: mokiniai, teisinį išsilavinimą turintys bei teisinio išsilavinimo neturintys asmenys, aklieji ir silpnaregiai, nuteistieji. Dalyviai turėjo atsakyti į 30 testo klausimų.

Pirmasis etapas vyko beveik visose šalies savivaldybėse, daugiau nei 500 bendrojo lavinimo ir 11 aukštųjų mokyklų, 10 įkalinimo įstaigų bei Seime.

Konstitucijos egzaminą Prienų r. savivaldybės administracijos mažojoje posėdžių salėje organizavo Teisės ir personalo skyrius, egzamine dalyvavo 7 asmenys, iš jų vienas su teisiniu išsilavinimu. Į antrąjį etapą pateko 2 asmenys, kurie iš 30 klausimų padarė 5 ir mažiau klaidų. Antrasis etapas vyks š. m. spalio 12 d. 12.00 val. Prienų r. savivaldybės administraciniame pastate. Kitame etape dalyviai išsamias Konstitucijos žinias pademonstruos atsakydami ne tik į testo, bet ir į vieną atvirą klausimą.

Spalio 25 d. 32 geriausieji Konstitucijos žinovai bus pagerbti Lietuvos Respublikos Prezidentūroje vyksiančioje ceremonijoje. Juos sveikins egzamino globėja – Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Konstitucijos egzaminas kvietė pasitikrinti žinias ir Birštone

Birštono savivaldybėje vykęs Konstitucijos egzaminas birštoniečių nesudomino. Į savivaldybę laikyti egzamino atėjo vos trys žmonės, tačiau net du pakliuvo į II etapą.

Konstitucijos egzaminas vyko 57 Lietuvos savivaldybėse, daugiau nei 500 bendrojo lavinimo mokyklų, 11-oje aukštųjų mokyklų, Lietuvos aklųjų bibliotekoje ir 10-yje įkalinimo įstaigų.

Konstitucines žinias šiemet pasitikrino beveik 28 tūkstančiai žmonių. Geriausiai pirmajame etape pasirodę dalyviai spalio 12 d. susirungs antrajame etape. Į antrąjį etapą patekę dalyviai egzaminą laikys toje pačioje vietoje, kurioje laikė pirmąjį etapą. Po antrojo etapo paaiškės 32 egzamino nugalėtojai, kuriuos spalio 25 d. Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos egzamino globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministrė Milda Vainiutė.

Parengta pagal Prienų rajono bei Birštono savivaldybių informaciją

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close