Pavasariškai moterų šventei – gėlės ir siurprizai

Kovo 8-oji yra graži pavasario šventė, kai visos moterys pagerbiamos  maloniu žodžiu, pradžiuginamos išskirtiniu dėmesiu ir gėlės žiedu.

 

 

Kovo 8-osios progai skirtą renginį organizavo Birštono „Bočių“ bendrija. Šventiniame renginyje dalyvavo Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius, Prienų krašto poetė Stefa Juršienė, dizaino studijos vadovė Vilma Krasauskienė, J. Palionio labdaros ir paramos fondo atstovės Julija ir Kristina Palionienės, Birštono parapijos kunigas Alfonsas Babonas.

Šios gražios dienos pavakare Carito bendruomenės namuose netrūko ne tik geros nuotaikos, bet ir siurprizų. Susirinkusias į tarptautinės dienos minėjimą moteris pasveikino Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius. Jaukią pavasarišką nuotaiką sukūrė „Bočių“ bendrijos narės Onutės Gratulevičienės mintys, išreikštos skambiais poezijos posmais, ir jos vyro Valerijaus spalvingi potėpiai meno kūriniuose. Kaip sakė ‚Bočių“ bendrijos pirmininkė Julija Barutienė, mes šiandien norime pasakyti gerus ir gražius žodžius vieni kitiems bei pagerbti greta esančius ir to nusipelniusius žmones.

Onutė Gratulevičienė – dainininkė, neseniai įsijungusi į Birštono „Bočių“ bendrijos šeimą, kurianti eiles ir savitą pasaulį atskleidžianti kitiems. Jos vyras Valerijus birštoniečiams mažiau pažįstamas, tačiau jo tapyti kūriniai jau užkariavo jų simpatijas.

Pristačiusi šio vakaro „kaltininkus“ Gratulevičius ir jų šeimos narius, J. Barutienė pakvietė eiles paskaityti Aldoną Mildą Valatkienę, Birutę Krukonienę, Vandą Kačerginę, Antaniną Grigalavičienę, Onutę Kurapkienę, Leoną Barutį, Onutės seseris Antaniną Stonienę ir Marcelę Januškienę, Teresę Murauskaitę ir kitas skaitoves.

Iš kur atėjo tie gražūs ir jausmingi žodžiai?

– Viskas atėjo iš vaikystės, dulkėtų tėviškės kelių ir takelių, upelių, pievų ir rugių lauko, pilno rugiagėlių. Iš tikro, gražaus gyvenimo, iš praeities ir dabarties. Kai ilgesys ir dar kažkas netelpa krūtinėje, sakau: rašykit apie savo jausmus, išgyvenimus, nuotaikas. Aš laiminga, kad dirbau mėgstamą darbą, dainavau valstybiniame chore, turiu puikią šeimą, puikius vaikus, džiaugiuosi anūkais. Labai miela čia, Birštone, „bočiauti“. Džiaugiuosi, kad čia gyvenu jau penktus metus, – sakė O. Gratulevičienė.

Moterims siurprizą pateikė ansamblio „Sidabrinė gija“ vyrai, padovanodami keletą nuotaikingų dainų.

Valerijų Gratulevičių ir jo tapytus paveikslus pristatė J. Jarutienė:

– V. Gratulevičius ilgus metus grojo valstybiniame operos ir baleto teatre ir buvo pasinėręs į muzikos pasaulį, o dabar likimas atvedė ir į spalvų pasaulį. Tai ne pirmoji Valerijaus paroda Birštone. Mes jo darbus matėme plenero metu, o taip pat kurorto šventės metu Pušyno gatvėje veikusioje menininkų parodoje.

Tarp bendruomenės namuose eksponuojamų paveikslų yra ir ikonos: „Dievo motina“ ir „Gailestingoji“, taip pat puikių peizažų: „Vakaro idilė“, „Sodyba jurginų jūroje“, „Pavasaris“ ir kt.

Parodos autorius prisipažino, kad tapyti pradėjo neseniai, tik prieš dvejus metus, ir pasidžiaugė, kad  J. Barutienė taip tiksliai ir gražiai apibūdino jo paveikslus. Dabar jau galime pamatyti daugiau kaip 20 paveikslų kolekciją.

Gražiu renginiu pasidžiaugė šventėje dalyvavusi poetė S. Juršienė, kuri irgi padovanojo susirinkusiems savo eilių.

Be gėlių iš vakaronės neišėjo nė viena moteris, visos buvo pagerbtos, joms buvo skirti patys šilčiausi ir gražiausi žodžiai.

Su kovo 8-ąja, moterų švente, ateina pavasaris į visų širdis.

Stasė Asipavičienė

 

 

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close