Padėkos ir nominacijos verslo atstovams

Kovo 6-osios vakarą į Birštono kultūros centrą rinkosi savivaldybės vadovai, administracijos skyrių vedėjai, įmonių ir įstaigų vadovai, verslo bendruomenės žmonės, atvyko ir Birštono parapijos klebonas monsinjoras Jonas Dalinevičius. Merės Nijolės Dirginčienės iniciatyva buvo surengtas tradicinis padėkos vakaras verslininkams, gražinantiems kurortą, teikiantiems paslaugas ir darantiems viską, kad mūsų miestas būtų gražesnis, patrauklesnis ne tik saviems gyventojams, bet ir atvykstantiems turistams bei poilsiautojams.

Vakarą eilėmis apie artėjantį pavasarį pradėjo renginio vedėjas aktorius Egidijus Stancikas, kuris pakvietė savivaldybės merę perskaityti pranešimą apie Birštono kurorto raidą ir plėtros perspektyvas.

Savivaldybės vadovė pirmiausia pasidžiaugė, kad verslininkai rado laiko atvykti į vakaronę, pasikalbėti ir pabendrauti neformalioje aplinkoje su kolegomis ir verslo partneriais. Pristatydama Savivaldybės ir verslininkų veiklą, merė teigė, kad visų darbe būtina siekti kokybės.

– Juk mažas miestas dar nereiškia, kad prastas. Jeigu mažas, tai jis turi blizgėti kaip deimantas, – sakė N. Dirginčienė.

Savo kalboje merė paminėjo turizmo sritį ir tai, kas svarbu kurortui, kad jis būtų žinomas ir lankomas. Kurorte reikalingos įvairios paslaugos, tad verslininkai, sėkmingai pradedantys verslą Birštone, yra skatinami – atleidžiami nuo žemės ir nekilnojamojo turto mokesčio.

Merė kalbėjo apie įgyvendinamus ir jau įgyvendintus ES, regioninius ir tarptautinius projektus bei investicijas į kurorto infrastruktūrą.

N. Dirginčienė atkreipė dėmesį į privačias iniciatyvas, pasidžiaugdama Ervino Marčiulionio sumanymu atgaivinti Birštono vienkiemio valgyklą, išplėsti kepyklėlę, kuri garsėja savo puikia produkcija, o taip pat ir veikiančiu parduotuvių tinklu, kokybišku klientų aptarnavimu. Merė džiaugėsi, kad tokiame nedideliame miestelyje atsiranda mažučių jaukių krautuvėlių gurmanams, meno mylėtojams. Pastarųjų paslaugoms veikia Laimos Šileikienės „Meno veranda“.

N. Dirginčienė kalbėjo ir apie kurorto ateities planus. Iš tikrųjų, tai gražios vizijos, kurios turėtų išsipildyti, jeigu visų pastangos bus nukreiptos viena linkme.

Po merės pasisakymo ir nuotaikingo „Trijų panterų“ pasirodymo buvo paskelbtos nominacijos aktyviausiems ir daugiausia pasiekusiems verslininkams. Už naujas verslo idėjas, Birštono vardo garsinimą, smulkaus ir vidutinio verslo kūrimą, konferencinio turizmo plėtojimą apdovanojimų ceremonijos metu buvo įteiktos septynios padėkos ir nominacijos.

Nominaciją „Už sėkmingą verslo pradžią“ merė N. Dirginčienė įteikė Birštono autobusų stoties pastate įsikūrusiai „AsMeniškos krautuvėlės“ savininkei Kristinai Kasikauskienei, kuriančiai stilingas gėlių kompozicijas ir kūrybiškai gražinančiai miesto veidą. Maža ir jauki krautuvėlė siūlo paslaugas, kurių trūko kurorte – gėlių aranžavimo ir stilingų dovanų. Čia galima rasti ne tik gėlių, bet ir įvairių mažų   stebuklų, kurių reikia kiekvienam.

Nominacija „Už naujus verslo vėjus Birštone“ buvo skirta Daliui Dulskui, atidariusiam „Gurmanų krautuvėlę“ ir sukūrusiam naujas darbo vietas.

Nominacija „Už stilingą ir kvapnų verslą“ atiteko Neringai Beleišienei, kuri savo parduotuvėje kuria savotišką arbatos mėgėjų bendruomenę – tik čia galima paskanauti originaliai sukomponuotos „Karališkojo Birštono“ ar „Linkėjimų iš Birštono“ arbatos, skanios ir kvapnios kavos.

„Už ekologišką verslą ir meno sklaidą Birštone“ apdovanota Laima Šileikienė.  Praėjusiais metais buvo atidaryta šios  menininkės, verslininkės ir labai kūrybingos,  energija trykštančios moters sumanytas „kūrinys“ – „Meno veranda“. Nedidelėje erdvėje ji sukūrė stiliaus, meno, kvapų, bendravimo bei muzikavimo oazę, buriančią bendraminčius ir mėgstančius meną žmones. „Meno verandoje“ rengiamos parodos, pristatomi tapybos ir grafikos darbai, papuošalai iš natūralių medžiagų, ekologiškos arbatos, medus.

„Už darnų šeimos verslą“ buvo apdovanoti verslininkai Genovaitė ir Vidmantas Veseliai, įkūrę IĮ „Vivesa“ ir sėkmingai prekiaujantys įvairiomis dovanomis, suvenyrais ir kitomis maloniomis smulkmenomis.

Nominacija „Už metų verslo plėtrą“ buvo įteikta Ervinui Marčiulioniui (UAB „Ernas“), kurio indėlis plėtojant smulkų ir vidutinį verslą tikrai labai ženklus.

„Už naujas verslo idėjas ir Birštono vardo garsinimą“ savivaldybės vadovai įteikė nominaciją Vidui Morkūnui, „Karališkosios rezidencijos“ direktoriui.

Po apdovanojimų ir nominacijų įteikimo ceremonijos kalbėjo Birštono verslininkų asociacijos prezidentas Žydrūnas Kazlauskas.

– Dėkoju merei už kvietimą ir iniciatyvą suburti šį vakarą visus verslininkus pabendrauti ir pasidalinti mintimis apie vykdomus ir planuojamus projektus. Džiaugiuosi, kad miestas auga ir plečiasi dėka projektų, kurie gerina ir verslo situaciją. Infrastruktūra diktuoja geresnes sąlygas vystytis turizmo verslui. Mažos įmonės ir parduotuvėlės taip pat atranda savo nišą šalia didžiųjų prekybos tinklų. Savivalda ir verslas – skirtingos struktūros, tačiau mus vienija bendras tikslas – miesto gerovė ir čia gyvenantys žmonės, –  sakė Ž. Kazlauskas.

Verslininkų asociacijos prezidentas už Birštono vardo populiarinimą Padėką įteikė savivaldybės administracijos direktoriui Valentinui Vincui Revuckui.

Po gražių ir prasmingų kalbų bei padėkų vyko nuotaikinga loterija. Pirmiausia buvo paskelbiama, kas įsteigė prizą, o po to iš vazos ištraukiamas lapelis su laimėtojo pavarde.

Nuotaikingą vakarą pagyvino „Trijų panterų“ atliekamos dainos, pabaigoje nuskambėjo vakaro vedėjo E. Stanciko sveikinimas su artėjančia valstybine švente – Kovo 11-ąja.

Stasė Asipavičienė

 

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close