Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzaminas – jau 11-tą kartą vykstanti visuotinė teisinių žinių patikrinimo akcija. Šiemet Lietuvos Respublikos Konstitucijai – 25! Egzaminą organizuojanti  LR teisingumo ministerija kartu su Prienų rajono savivaldybe ir egzamino globėja Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite visus piliečius akcijos metu kviečia pasitikrinti Konstitucijos žinias.
Egzamine kviečiame registruotis ir dalyvauti visus piliečius, mylinčius savo šalį ir norinčius dar geriau išmanyti pagrindinį Lietuvos įstatymą – Konstituciją.

Konstitucijos egzamino etapai:

I etapas

– Spalio 3 d. (antradienį) 12 val. Prienų rajono savivaldybėje (Savivaldybės mažojoje salėje, Laisvės a. 12 (I a.)).  I etapo metu dalyviai atsakinės į 30 uždarų klausimų. Egzamino trukmė 45 min.
– Norintieji laikyti egzaminą piliečiai iki spalio 1 d. kviečiami registruotis portale http://www.delfi.lt/konstitucijos-egzaminas/, tačiau egzaminą laikyti leidžiama ir iš anksto neužsiregistravusiems asmenims.
– Piliečiai ir teisinį išsilavinimą turintys ar teisę studijuojantys asmenys egzaminą taip pat galės laikyti internetu portale www.delfi.lt. Internetu laikyti egzaminą galima bus spalio 3 d. nuo 12 val. iki 13 val. Laikantieji internetu dalyvaus tik I egzamino etape.

II etapas

– Spalio 12 d. (ketvirtadienį) Prienų rajono savivaldybėje (Savivaldybės mažojoje salėje, Laisvės a. 12 (I a.)).
II etapas  skirtas geriausiai I etape pasirodžiusiems piliečiams. Į II etapą patekę egzamino dalyviai apie tikslų laikymo laiką bus informuoti individualiai.

Konstitucijos egzamino 2017 laimėtojai bus pasveikinti 2017 m. spalio 25 d. per iškilmingą ceremoniją Prezidentūroje. Jiems bus įteikti organizatorių ir projekto partnerių įsteigti prizai.
Daugiau informacijos tel.: (8 319) 61 107; (8 319) 61 181 (Prienų rajono savivaldybės administracijos Teisės ir personalo skyrius), taip pat www.konstitucijosegzaminas.lt

Savivaldybės inf.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close