Žmonėms reikia socialinės ir psichologinės pagalbos

Socialinė pagalba reikalinga ne tik vyresnio amžiaus žmonėms, bet ir tiems, kurie nori geriau suprasti vieni kitus, suprasti, kas vyksta mūsų aplinkoje ir mumyse. O socialinį darbą dirbantis žmogus šiuo metu yra labai svarbus mūsų visuomenėje.

 

Nuo šių metų balandžio mėnesio Nemajūnų bendruomenė „Santalka“ kartu su Birštono savivaldybe ir Nemajūnų dienos centru, pasirašę trišalę sutartį, vykdo projektą „Paslaugų šeimai plėtojimas Birštono savivaldybėje“. Užsiėmimai vyksta Nemajūnų dienos centre, jeigu atsirastų daugiau norinčiųjų juose dalyvauti, veiklos galėtų būti vykdomos ir Birštono parapijos namuose. Plačiau apie patį projektą ir vykdomus darbus kalbamės su Nemajūnų bendruomenės pirmininke Irena Joana Šliaužiene.

„Projektas jau įsibėgėja, atsiranda daugiau norinčių dalyvauti ne tik pavienių asmenų, bet ir šeimų. Kviesdami jaunus žmones, šeimas primename, kad projekto metu (jis vyks trejus metus), yra teikiamos nemokamos pavėžėjimo paslaugos, į užsiėmimus atsivežame ir parvežame, taip pat yra teikiamos vaikų priežiūros paslaugos, t.y. kol suaugę šeimos nariai būna užsiėmimuose vaikus prižiūri kvalifikuotas darbuotojas“, – pasakojo I. J. Šliaužienė.

Šiuo metu teikiamos grupinės konsultacijos šeimos klubo nariams: vaikams, paaugliams ir suaugusiesiems. Jeigu asmuo pageidauja, teikiamos ir individualios psichologo konsultacijos Birštone ir Nemajūnuose. Bendruomenės pirmininkė paminėjo, kad artimiausiu metu vyks mokymai paaugliams ir jų tėvams, pozityvios tėvystės mokymai, bus mokoma ir konsultuojama, kaip teisingai tvarkyti šeimos finansus.

Meno terapijos užsiėmimus veda Dizaino studijos vadovė Vilma Krasauskienė. Jų metu suaugusieji ir vaikai mokosi gaminti gražius darbelius, papuošalus ir žaisliukus įvairiomis technikomis – iš molio, dekupažo būdu, iš vilnos ir kitų medžiagų, taip pat piešti.

„Pavyko pritraukti daug žmonių, užsiėmimai, kuriuos dažnai lanko visa šeima, norinčiųjų pageidavimu vyksta po pamokų ar darbo ir šeštadieniais. Žinoma, sudarant mokymų grafikus reikia atsižvelgti į žmonių pageidavimus, kurie tenkintų visus. Taip pat noriu priminti, kad užsiėmimuose gali be išimties dalyvauti visos norinčios šeimos ar individualūs asmenys, kurie neturi galimybės tokių paslaugų gauti kitur. Juk gyvas žodis, bendravimas su žmogumi suteikia gerų emocijų. Džiugu, kad žmonės lankosi, kad tokia paslauga jiems reikalinga, kad jiems čia įdomu“, – džiaugėsi bendruomenės pirmininkė.

Stokojančios socialinių įgūdžių (kaip tvarkyti namus ar gaminti maistą šeimai) moterys taip pat gali to pasimokyti kartu su Nemajūnų dienos centro socialinėmis darbuotojomis.

Gerai, kad tokie namai yra čia, kaimiškoje vietovėje, gerai, kad žmonės gauna jiems reikalingas paslaugas, kad nebūna palikti likimo valiai.

Be to, Nemajūnų dienos centras yra ir bendruomenės šeimų namai, nes čia dirba koordinatorius, renkantis ar suteikiantis reikiamą informaciją.

Informacijos apie užsiėmimus ir jų grafikus galima rasti Birštono savivaldybės ar Nemajūnų dienos centro bei bendruomenės puslapiuose.

Nemajūnų bendruomenės pirmininkė Irena Joana Šliaužienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close