Prisimenant vasarą Nemajūnų bibliotekoje

Baigėsi vasara. Jaunieji mūsų skaitytojai sugrįžo į mokyklas, darželius su gražiais, turiningai praleistos vasaros prisiminimais, nes visą vasarą vyko Birštono savivaldybės remiamos Vaikų socializacijos, pilietinio ir tautinio ugdymo programos „Vasara su knyga. Besisukantys mokslo malūnai“ veiklos. Jaunieji skaitytojai bei mamų klubo „Mama ir knyga mane augina“ mamytės aktyviai dalyvavo skaitymuose. Esant gražiam orui skaitėme lauke, kūrėme pasakas, diskutavome, bendravome prie kavos, arbatos puodelio.

Tik bendraudami galime suprasti, ko nori vaikai. Pasirodo, nei daug, nei mažai – tik nuoširdaus dėmesio, šilto pokalbio su jais. Džiugu, kad į skaitymus buvo įtraukti ne tik vaikai, bet ir jų šeimos. Vaikai su šypsenomis veiduose noriai sugrįžta į mažą jaukią Nemajūnų bibliotekėlę.

Viena įdomiausių ir idėjiškai originaliausių programos veiklų „Nuo sėklos iki daržovės“ buvo organizuota kartu su Nemajūnų dienos centru. Jos metu kartu su vaikais auginome ir prižiūrėjome daržą, o šiltomis vasaros dienomis susėdę ant pievos drauge skaitėme pasakas apie daržoves, rinkome informaciją, kaip jas auginti, kaip prižiūrėti, diskutavome, piešėme, bandėme minti mįsles. Bibliotekos tikslas buvo skatinti vaikus kuo daugiau skaityti ir garsiai. Kartu skaitėme V. Landsbergio „Bulvė generolė“, V. Palčinskaitės „Bulvė kalbina buroką“, „Žirnių namelis“, „Pomidoras“. Visa tai paskatino vaikus dažniau paimti knygą į rankas.

Šis edukacinis užsiėmimas buvo pristatytas ir svečiams iš Afrikos, kurie dalyvavo tarptautinėje unikalioje iniciatyvoje „Jaunieji Afrikos bibliotekų inovatoriai“. Svečiai su dideliu susidomėjimu klausėsi, kaip pritraukti jaunimą skaityti. Tikimės, kad šiomis idėjomis jie pasidalins ir grįžę namo – į Afriką.

Su V. Palčinskaitės eilėraščiu „Daržovių puota“ surinkome derlių ir užbaigėme šią edukacinę veiklą.

Nuo pat vasaros pradžios skaitytojai aktyviai dalyvavo skaitymo varžytuvėse „Skaitymo iššūkis“. Dėkoju visiems dalyvavusiems varžytuvėse ir įveikusiems visas skaitymo užduotis. Tikiuosi, kad jūsų pavyzdys įkvėps dar aktyviau dalyvauti iššūkyje kitais metais. Šiais metais tarp suaugusiųjų iššūkyje pirmavo O. V. Grybauskienė, o tarp vaikų – Emilija Mielaikaitė. Visi dalyviai buvo apdovanoti prizais.

Tariu ačiū savo skaitytojams už aktyvų dalyvavimą bibliotekos organizuojamose užsiėmimuose visos vasaros metu. Ir tikiuosi, kad ir toliau aktyviai skaitysite knygas ir dalyvausite veiklose.

 

Bibliotekininkė Eitmyra Grybauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close