Profesinė šventė – su gera ir darbinga nuotaika

Su gera ir darbinga nuotaika savo profesinę šventę, Angelų sargų dieną pasitinka Alytaus AVPK Birštono PK pareigūnai. Darbo yra nemažai, nors Birštono savivaldybė laikoma viena iš saugiausių Lietuvos vietų. O Birštono PK pareigūnų kolektyvas pats jauniausias Alytaus apskrityje.

 

Birštono PK viršininkas Rolandas Stiklius teigia, kad nedidelių nusižengimų padaugėjo, nes pastaruoju metu į kurortą atvyksta vis daugiau svečių, tačiau rezonansinių įvykių pavyksta išvengti.

Didesnę dalį nusižengimų ar įvykių sudaro šiuo metu populiarios vagystės, smurtas artimoje aplinkoje ir eismo problemos miesto teritorijoje. „Birštone darosi ankšta, ypač vasaros metu bei savaitgaliais, reikia riboti automobilių parkavimą mieste, kad nebūtų teršiamas oras. Eismo organizavimo klausimus sprendžia ir sprendimus priima savivaldybė, tačiau nusižengimus tenka aiškintis policijai. Labai svarbu teisingai sustatyti kelių eismo ženklus, o pareigūnams stebėti, kad jų būtų laikomasi“, – sakė R. Stiklius.

Policijos pareigūnai patikino, kad nors smurto atvejų pastebima daugiau, tačiau tai rodo, kad skriaudžiamieji jau nebijo kreiptis ir pranešti apie tai, kad pilietiškesni darosi ir kaimynai, kurie pamatę smurto atvejus taip pat iškviečia policiją.

„Smurto artimoje aplinkoje įstatymas veikia. Anksčiau nebuvo kreipiamas toks dėmesys į santykius šeimoje, kylančius konfliktus, o dabar policijos pareigūnai labai atsakingai į tai reaguoja. Esant reikalui smurtautojas uždaromas į areštinę, kitais atvejais jo likimą sprendžia teismas. Policijos pareigūnai žino tas šeimas, kuriose gali kilti konfliktai, tad ten apsilanko ir nekviesti“, – kalbėjo PK viršininkas.

Tiek PK viršininkas, tiek pokalbyje dalyvavę pareigūnai teigia, kad policijos reorganizavimas išėjo į naudą – pareigūnų darbas tapo paprastesnis ir efektyvesnis, jie lengviau pasiekiami žmonėms, greičiau sureaguojama ir atvykstama į įvykio vietą. „Žinoma, yra kai kurių neaiškumų, gal ne visada ir ne visi būna patenkinti, bet akivaizdu, kad pokyčiai teigiami. Geriau dirbti ir didžiuotis savo profesija skatina ir tai, kad padidėjo atlyginimai. Policija yra viena moderniausių organizacijų Lietuvoje, nes esame aprūpinti reikalinga įranga ir specialiosiomis priemonėmis, tikimės gauti naujesnį automobilį, o po Naujųjų metų ir naujas uniformas. Tad ir policijos pareigūno darbas darosi prestižinis“, – sakė R. Stiklius, pažymėdamas, kad vis daugiau jaunų žmonių nori įsigyti šią profesiją.

Taigi, šiuolaikinis policininkas, turėdamas geras darbo sąlygas, gaudamas gerą atlyginimą, nerizikuos imti kyšį, nenorės prarasti ir pažeminti pareigūno vardą.

Birštono policijos komisariate dirba 16 pareigūnų, tarp jų – 4 moterys. Tai verčia vyrus pasitempti ir būti tikrais pareigūnais, kad netektų raudonuoti prieš koleges treniruotėse ar šaudymo pratybose. Policijos darbe fizinis pasirengimas taip pat labai svarbus, tad tenka treniruotis per savaitę bent 2–3 kartus. Be to, labai svarbus susiklausymas, pagarba vienas kitam ir supratimas. Kolektyve, kur visi gerbiami ir gali pasitikėti vienas kitu, galima tikėtis ir gerų rezultatų.

Be to, pagal naujus reikalavimus, policijos pareigūnai daugiau dirba gatvėse. Dažnai pamatysi patruliuojantį ir patį policijos komisariato viršininką bei moteris. Kaip pažymėjo R. Stiklius, dabar greičiau reaguojama į įvykius, policijos pareigūnai gali labai greitai ir net nepastebėti atsirasti ten, kur reikia, nors atrodo, kad viešoje vietoje jie tarsi ir ne visada būna matomi.

Birštono policijos komisariato pareigūnų krūviai mažesni vienoje srityje, tačiau kitoje srityje, ypač reaguojant į įvykius, yra ką veikti. Pagal dabartinius reikalavimus kiekvienas pareigūnas turi rašyti ataskaitas apie tai, ką atliko ar nuveikė. Taigi jei nieko nenuveiki, nepavyksta pasislėpti už kitų pareigūnų. Tai ir drausminanti priemonė, ir būdas dirbti sąžiningai, parodyti pasiektus rezultatus.

Birštono policijos komisariato pareigūnai jauni ir perspektyvūs. Pats viršininkas R. Stiklius netrukus minės 20 metų darbo Birštono PK sukaktį, policijos pareigūnė Rasa Šerpenskienė – 11 metų (dar 13 metų Migracijos tarnyboje), Milda Mardosienė policijos pareigūne dirba jau 10 metų, 5 iš jų – gimtajame Birštone. Kiti pareigūnai taip pat turi po 10 ir daugiau metų darbo stažą Birštone.

Reikia pasidžiaugti Birštono policijos pareigūnais, kuriuos daugelis miesto gyventojų pažįsta ir gerbia, jais pasitiki ir bet kada drąsiai kreipiasi pagalbos ar patarimo.

Birštono PK viršininkas pasidžiaugė, kad Angelų sargų dienos proga Birštono savivaldybės merės padėka už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą paskatinta Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato vyresnioji tyrėja komisarė inspektorė Rasa Šerpenskienė.

Alytaus apskrities VPK viršininkas paskatino šiuos Birštono PK pareigūnus:

vyriausiąjį patrulį, policininką Tomą Balnanosį – vardine dovana;

tyrėją Neringą Šyvokienę, vyresniąją inspektorę – trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus“;

Vytautą Liuizą – trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“.

Lietuvos policijos profesinės šventės – Angelų sargų dienos proga Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros vadovo padėka įteikta Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato vyresniajai tyrėjai, komisarei inspektorei Linai Vaitkevičienei.

Sveikiname policijos pareigūnus su profesine švente, Angelų sargų diena. Saugokite, ginkite ir padėkite žmonėms, būkite sveiki, ištvermingi ir sąžiningi visuomenei ir sau.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close