Tolerancija ir pagarba žmonėms ne tik gelbsti, bet ir suteikia viltį

Nuotrauka: Prienų rajono savivaldybės

Rugsėjo 27 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre dar kartą padėkota visiems, kurie prisideda prie bendruomeniškumo, vienybės, pagarbos ugdymo ir, svarbiausia, – pagalbos žmogui.

 

Rugsėjo 27 d. – Socialinių darbuotojų diena. Tų žmonių, kuriuos matome ne tik šalia sidabru pasidabinusių ir jau ilgą gyvenimo kelią nuėjusių savo artimųjų, bet ir šalia tų, kurie žengia pirmuosius žingsnius. Juos matome ir gatvėje. Nuolat skubančius ir nuolat savo rankose nešančius įvairius namų apyvokos reikmenis ar maisto produktus.

 

Jie daugeliui sunkiau judančių ar ne visada galinčių prisijungti prie visuomenės žmonių yra tiltas į pasaulį. Tiltas, kuris ne tik atneša gyvybiškai reikalingų produktų ar reikmenų, bet ir supažindina su įvykiais už lango. Tai tie žmonės, kurie visada pasirengę pagelbėti savo lankomiems žmonėms, kurie gyvena ne tik savo, bet ir savo lankomų žmonių gyvenimus.

 

Trečiadienio popietę vienam iš šių žmonių – geriausiai 2017 metų socialinei darbuotojai Nijolei Raižienei atiteko Prienų rajono savivaldybės mero Alvydo Vaicekausko padėka už ilgametį profesionalų darbą, toleranciją ir pagarbą žmonėms. Mero padėka už pasiaukojamą darbą su tėvų globos netekusiais vaikais įteikta ir Jiezno vaikų globos namų socialinei darbuotojai Jūratei Čepulienei.

Už pagalbą rizikos šeimoms ir jų vaikams, kompetenciją, kūrybingumą ir atsakingumą padėka įteikta Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinei darbuotojai darbui su socialinės rizikos šeimomis Juditai Lučkienei; už kruopštumą, sąžiningumą, asmeninę iniciatyvą dirbant su vaikais – Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro projekto vadovei, socialinei darbuotojai Vilmai Bražukaitienei; už pasiaukojamą darbą su neįgaliais ir pagyvenusio amžiaus asmenimis – Prienų globos namų socialinei darbuotojai Zofijai Dagilienei; už profesionalumą ir pasišventimą kilniam darbui – Prienų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro Psichikos sveikatos centro socialinei darbuotojai Editai Skalskienei; už ilgametį prasmingą ir atsakingą socialinį darbą – Prienų rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vyriausiajai specialistei Laimai Jančiauskienei, o už profesionalumą ir pasišventimą kilniam darbui – VšĮ „Gintkosta“ senelių globos namų ,,Smiltelė“ socialinei darbuotojai Romai Aleksandravičienei.

 

Visiems socialiniams darbuotojams dėkojo ir Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė. Ji socialiniams darbuotojams įteikė Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Egidijaus Visocko padėkas: už nuoširdų ir atsakingą rūpinimąsi tėvų globos netekusiais vaikais – Jiezno vaikų globos namų socialinio darbuotojo padėjėjai Vitalijai Daraškevičienei; už nepriekaištingą ilgametį darbą teikiant pagalbos namuose paslaugas seniems ir neįgaliems asmenims – Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinio darbuotojo padėjėjai Laimai Stravinskaitei; už profesinius gebėjimus kūrybiškai, profesionaliai ir įdomiai organizuoti globos namų gyventojų užimtumą – Prienų globos namų užimtumo specialistei Birutei Anusevičiūtei; už nuolatinį rūpestį ir nuoširdų bendravimą su globos namų gyventojais – Prienų globos namų socialinei darbuotojai Angelei Baliūnienei; už atsakingumą, kruopštumą ir sąžiningai atliekamą darbą – Prienų rajono savivaldybės administracijos Jiezno seniūnijos specialistei Eugenijai Sargevičienei ir Prienų rajono savivaldybės administracijos Ašmintos seniūnijos specialistei Renatai Brūzgienei.

 

Praėjusio Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro dešimtmečio proga jo direktorę Aureliją Urbonienę, visą kolektyvą bei į šventę atvykusius visus socialinius darbuotojus sveikino ir Tarybos nariai Loreta Jakinevičienė, Cezaras Pacevičius bei Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Edita Kubilienė ir vyresnioji tyrėja Ina Raškevičienė.

 

Visiems susirinkusiems skambėjo Prienų kultūros ir laisvalaikio centro kolektyvų muzikiniai kūriniai bei Vytautės Radzevičiūtės atliekamos dainos.

Nuotrauka: Prienų rajono savivaldybės

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close