Tarsi Baltija nubangavo per Lietuvą liaudies šokiai

Tarsi Baltija nubangavo per Lietuvą liaudies šokiai. Jau trečius metus kartu su mūsų krašto miestais ir kaimais Veiveriuose šoko didelis gražus bendruomenės burys. Šokių vadovės J. Beikauskienės suburti jauni ir vyresni šokėjai kvietė į ratelį visus susirinkusius. Kadangi renginys jau tradicinis , išgirdę apie jį susirinko nemažas burys žiūrovų.

 Šiais metais vakaras prasidėjo gražiu tautinio drabužio pristatymu. Tiek penkiametis, tiek devyniasdešimtmetis išdidžiai ir su meile demonstravo savo mėgiamą, įvairiose šventėse nešiojamą drabužį. Kartu su bibliotekininke O. Venckūniene paruoštas penkių Lietuvos regionų rūbų stendas , gyvai pasakojo apie kiekvieno krašto drabužio grožį ir tradicijas. Veiveriškiai mėgsta nešioti tautinį drabužį švenčių ar atlaidų metu. Vyresni turi savo nuosavą , o kai kurie palikimu gautą iš mamų tautinį drabužį. Stebėdami šį pasididžiavimą einant per salę demonstruojant laiko patikrintą margą tarsi gyvenimas drabužį ne vienas sau tyliai prisiekė, kad ir jis butinai įsigys šį rūbą

Šiais metais gausus svečių burys pradžiugino visus bendruomenės narius. „Tryptinio“ šokėjai ir jauni ir senjorai tarsi iš pirmo žingsnelio šokiu puikiai susikalbėjo su Ežerėlio kultūros centro Alšėnų seniūnijos šokėjais. J. Beikauskienės pasiūlyti šokiai buvo gerai pažįstami ir mieli, tad šokti buvo viemas malonumas. O nesusipažinusius su šokio abėcėle mokė Veiverių jaunieji šokėjai. Vadovės išmokyti gerbti ir pamilti liaudišką šokį jie lengvai ir grakščiai mokė kiekvieną atėjusį.

Linksma muzika visus apdovanojo kauno Aleksoto seniūnijos ansamblis „Svirbė“, „Radastos“ ir „Vilties“ dainininkai. Dovanodami liaudišką muziką linksmą pokšta „Svirbės“ vyrai džiaugėsi jaunimu ir apdovanojo linksmiausią. Jauniausią šokėją.

Dar taip nėra nutikę, kad Veiverių Šaulių namų salėje netilptų šokėjų poros. Prasistumdę kėdes visi šoko nes sėdėt neleido jauni ir žvalūs J. Beikauskienės šokėjai. Vadovė labai džiaugėsi savo jaunimu ir dėkojo jų tėveliams sudarantiems salygas lankyti repeticijas, vežiojantiems į konkursus, kur vaikai laimi pirmasias vietas, ir padedantiems pasiruošti tokiems gražiems renginiams kaip „Visa Lietuva šoka“.

Atsisveikino visi neilgam ir sutarė vėl susitikti kartu su visa Lietuva.

 

Daiva Venclovienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close