Respublikinis švietėjiškas renginys „Geriausias melžėjas“ Prienų rajone

Rugsėjo 7 d. Prienų rajone vyko tradicinis Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos Josifo Taco melžimo mokymo centro inicijuojamas respublikinis švietėjiškas renginys „Geriausi melžėjai“, prie kurio prisidėjo ir Prienų r. savivaldybė.

Renginio metu vykusiame melžėjų konkurse buvo išaiškintas rajoninio turo nugalėtojas, atstovausiantis Prienų rajono savivaldybei respublikiniame renginyje.

Į ūkininko Jono Vilionio valdas Ašmintos seniūnijoje susirinko nemažas būrys rajono ūkininkų, o gausios palaikymo komandos atlydėjo septynis dalyvius, atstovaujančius įvairiems ūkiams. Dalyviams teko laikyti teorijos testą, įvykdyti kitus pasiruošimo melžimui reikalavimus, pamelžti po dvi karves. Juos vertino respublikinė komisija, kuri ne tik gyrė, bet ir patarė.

Renginio dalyvių pasveikinti atvyko Prienų r. savivaldybės meras A. Vaicekauskas. Jis pasidžiaugė, kad į konkursą atvyko patys drąsiausi, norintys parodyti savo meistriškumą ir patys pasisemti patirties melžėjai, tarp kurių varžėsi net du vyriškiai. Pasak mero, melžėjų konkursas skirtas tam, kad skatintų tobulinti teorines žinias, praktinius įgūdžius, kurių reikalauja darbas kiekviename šiuolaikiniame moderniame pieno ūkyje.

Meras A. Vaicekauskas įteikė Savivaldybės įsteigtus piniginius prizus melžėjų konkurso nugalėtojams – pirmąją vietą laimėjusiai D. Mikalauskienei (I. Kazakevičienės ūkis), antrąją – R. Zygmantienei (L. Zygmanto ūkis) ir trečiąją – R. Janušai (R. Janušos ūkis), taip pat visiems dalyviams: J. Litvaičiui (N. Litvaitienės ūkis), A. Ditkevičienei (R. Kazlauskienės ūkis), M. Padelskienei (J. Vilionio ūkis), V. Aliulienei (V. Žvirblio ūkis).

Visi varžybų dalyviai buvo gausiai apdovanoti Prienų ūkininkų sąjungos, įvairių rėmėjų prizais.

 

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close