Prienų rajone karštais pėdsakais sulaikyti plėšikai

Kovo 11-ąją apie 22 valandą Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad sodų bendrijoje „Aronija“, esančioje Prienų rajone, Veiverių seniūnijose, Papilvio kaime, nežinomi asmenys įsibrovė į sodo namelį, sumušė 75 metų šeimininką ir pagrobė medžioklinį šautuvą IŽ 54, du 12 kalibro šovinių ir benzininį pjūklą.

           Teisėsaugininkai nuvyko į įvykio vietą, tačiau nusikaltėliai spėjo pasišalinti. Nukentėjusysis dėl stiprių sužalojimų nieko negalėjo paaiškinti, tačiau pasprukėlių karšti pėdsakai buvo likę. Atidžiai apžiūrėjus nusikaltimo vietą ir aplink esančią teritoriją, viename iš sodų sklypų rastas pavogtas šautuvas. Operatyvių pareigūnų dėka netrukus sodų bendrijos teritorijoje buvo pastebėtas automobilis. Vairuotojas, išvydęs tarnybinį automobilį, padidino greitį ir bandė pasprukti. Gaudynės vyko apie3 kilometrus, tačiau užblokavus kelią, bėgliui teko paklusti. 20-metis Prienų rajono gyventojas A. I., vairavęs automobilį, paaiškino, kad bėgo, nes automobilį vairavo būdamas girtas. Tai buvo gana įtikinama, nes nuo jo sklido alkoholio kvapas. Tačiau per apžiūrą rasti du 12 kalibro šoviniai privertė jaunąjį bėglį atskleisti bėgimo priežastis. Jis kartu su 22-iejų metų pažįstamu A. B., gyvenančiu gretimame kaime, sodų bendrijoje sumušė senolį ir pagrobė jo daiktus. Nuvykus pas antrąjį įtariamąjį, šis dar bandė pasipriešinti pareigūnams, tačiau buvo sulaikytas. Apžiūros metu rastas pagrobtas benzininis pjūklas.

             Prienų rajono gyventojams teks atsakyti ne tik už įvykdytą plėšimą. A. I. bus patrauktas administracinėn atsakomybėn už pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą ir vairavimą esant neblaiviam (nustatytas 1,6 promilės girtumas). Nemalonumų neišvengs ir nukentėjusysis, kadangi medžioklinį šautuvą laikė tam neturėdamas leidimo.

Alytaus VPK Prienų PK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close