„Kompiuteriukai“ pasieks ir visus Prienų rajono penktokus

Pačiomis pirmosiomis rugsėjo mėnesio akimirkomis – rugsėjo pirmosios naktį paaiškėjo, jog Prienų krašto verslininkams bei gyventojams pavyko surinkti pakankamai lėšų ir nupirkti šiemet į visas Lietuvos mokyklas plūstančius mažus mikrokompiuterius skirtus penktokams.

Akcijos organizatoriai patvirtino, jog šiuos kompiuteriukus į mokyklas išsiųs per rugsėjo mėnesį, o kiekviena mokykla prieš juos siunčiant bus apie tai informuojama el. paštu.

Anot organizatorių, tai įrenginys, kuriuo pradėti programuoti yra ypač paprasta.

Keliaujate į microbit.org, susirandate programavimo aplinką, suprogramuojate programėlę, atsisiunčiate ją ir įkeliate ją kaip į USB raktą. Vaikai paprastai perpranta tai per 2-5 minutes. O daugelis funkcijų esančių pačiame micro:bit’e leidžia sukurti pačias įvairiausias programėles. 25 LED’ų matrica leidžia atvaizduoti simbolius, tekstą, skaičiuoti elementus, sekti laiką. Altimetras, bluetooth jungtis, 25 papildomi PIN’ai papildomai elektronikai pajungti – suteikia dar eilę kitų galimybių.

„Mes norėjome sukurti įrenginį, kuriuo pradėti programuoti būtų galima labai greitai, kuris lavintų reikiamus įgūdžius ir kuris uždegtų vaizduotę. Mes turėjome keletą prototipų: programėlę, taip pat dėvimą įrangą, dar keletą variantų – žodžiu, mes bandėme sudominti ir pasiekti publiką ne vienu būdu, bet mikrokompiuteriukas pasirodė sėkmingiausiai. Taip nutiko, nes jis apčiuopiamas, jį gali laikyti rankoje ir gali iškart matyti programavimo rezultatus.“, – taip sako viena iš micro:bit kūrėjų Jo Classens.

Prienų rajono savivaldybėje yra 248 penktokai, tuo tarpu rėmėjai suaukojo lėšų, už kurias galima įsigyti 251 kompiuteriuką. Birštono savivaldybėje yra 28 penktokai, paramos gauta – 51 kompiuteriukui.

Prienų rajono penktokams mikrokompiuterius padovanojo Andrius Pėstininkas, Antanas Vilčinskas, Arūnas Gražulis, Eglė Adomaitienė, Gediminas Aleknavičius, Jaunius Mališauskas, Linas Danielius, Liuda Šeškuvienė, Mantas Lobė, Martynas Skorupskas, Paulius Bartusevicius, Tomas Astrauskas bei daugiau nei 1000 eurų paramą skyręs anoniminis rėmėjas.

Birštono savivaldybės penktokams mikrokompiuterius padovanojo Domantas Cibas, Paulius Gradeckas bei UAB „SPA Vytautas“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close