Europos ir Lietuvos teisėsauga tiria „Pienui LT“ skirtą paramą

Europos kovos su sukčiavimu tarnyba (OLAF) kartu su Lietuvos Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) tiria, ar kooperatyvas „Pienas LT“ teisėtai panaudojo dalį Europos Sąjungos (ES) paramos. Bendrovės valdybos pirmininkas sako, kad bendrovė yra pateikusi informacijos teisėsaugai, tačiau nėra informuota apie tyrimo eigą.

„Bendradarbiaujama su Kovos su sukčiavimu tarnyba, teikiama jiems pagalba dėl kooperatyvo „Pienas LT“. Turinio negaliu pasakyti“, – BNS sakė FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė.

Apie tyrimą pirmadienį pranešė dienraštis „Kauno diena“. Anot jo, pareigūnai tiria, ar kooperatyvas pagal paskirtį panaudojo 4 mln. eurų ES paramos.

„Pieno LT“ valdybos pirmininkas Naglis Narauskas BNS sakė, jog bendrovė nėra informuota apie vykstantį tyrimą.

„Dokumentų poėmio nėra jokio buvę. 2016 metų birželį mes gavome prašymą (pateikti dokumentus – BNS), visus dokumentus esame suruošę. Taip pat kreipėmės į FNTT dėl papildomos informacijos pateikimo ir mūsų pasiryžimo atsakyti į visus klausimus. (…) Mes esame gavę prašymą iš FNTT ir tame rašte buvo minima, kad tai nėra ikiteisminis tyrimas, o tai yra dokumentų analizė“, – kalbėjo N.Narauskas.

Žemės ūkio ministerija 2016 metų rugpjūtį skyrė papildomus 4 mln. eurų ES paramos baigtai statyti pieno perdirbimo gamyklai „Pienas LT“. Papildomos paramos įmonė paprašė, nes 2014 metais bankrutavo gamyklos džiovyklas turėjusi tiekti Vokietijos bendrovė „Finnah GmbH Prozess-und Verpackungstechniks“, o kitas gamintojas paprašė didesnės kainos.

Ministerijos Projektų atrankos komitetas anksčiau du kartus nepatvirtino paramos. Jo prašymu NMA aiškinosi, ar dėl „Pieno LT“ veiklos nėra pradėtas ikiteisminis tyrimas ir ar kooperatyvas yra įvykdęs visus su ES parama susijusius įsipareigojimus. Po tyrimo NMA pateikė išvadą, kad parama gamyklai gali būti skiriama.

Į „Pienas LT“ gamyklą investuota 33,6 mln. eurų (iš jų 14,7 mln. eurų – ES parama).

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close