Kaziuko mugėje ir Veiverių saviveiklininkai

Š.m. kovo 10 d., sekmadienį, gausus būrys Veiverių seniūnijos saviveiklininkų, išvykome į Kauno Kaziuko mugę. Nors pūtė žvarbus vėjas, bet kur gera nuotaika, ten nuo šypsenų šilta širdyje. Buvo jau antroji pavasarinės šventės diena, bet labai daug žmonių, daug pardavėjų, daug pirkėjų.

                      Išpuošta Laisvės alėja šurmuliavo nuo žmonių klegesio, muzikos, dainų ir šokių. Įvairiausiais kvapais viliojo kepami kepsniai, blynai, rūkyti gaminiai, kulinariniai patiekalai. Mūsų senjorų kolektyvas „Viltis“ prieš pusmetį atšventė 10 metų jubiliejų. Daug koncertavome rajono ribose, savo seniūnijos renginiuose, bet tokioje didžiojoje scenoje kaip čia, Kaune, niekada neteko. Tai mums paliko neišdildomą įspūdį. Pasidžiaugėme kitais meno kolektyvais, bet labiausiai didžiavomės savais – Veiverių. Pirmiausia scenoje pasirodė Veiverių A. Kučingio meno mokyklos mokinių kolektyvas „Veiversiukai“, nuotaikinga muzika ir dainomis išjudinusi liaudišką muziką mėgstančius. Jaunuosius muzikantus keitė senjorų ansamblis „Viltis“ garsindami savo kraštą daina „Himnas Veiveriams“:

„Visi kalba atvirai jiems patinka Veiveriai

Žalias kraštas ir žmonės geri,

Jei kelionėn išsiruoši ir pro Veiverius važiuosi,

Tai sustok ir palūkėk kiek gali.“

                      Skambiomis dainomis ir eilėmis pasveikinome su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo švente, su pavasariu, su Kaziuko dienele.

                      Daug džiaugsmo ir šventinės nuotaikos padovanojo Veiverių laisvalaikio centro šokių kolektyvas „Tryptinis“ ir Veiverių T. Žilinsko gimnazijos mokinių šokių kolektyvas „Veiveriukai“. Ir maži ir jauni ir senjorai šokio sūkuryje sukosi kaip vijurkai, įtraukdami į bendrą ratą vis daugiau žiūrovų ir šventės dalyvių. O kai smagią dainą užtraukė moterų ansamblis „Radasta“ kartu su Kauno Naugardiškių bendruomenės ansambliu „Versmės“, abejingų neliko. Žiūrovai gausiais aplodismentais palydėdavo kiekvieną kūrinį ir niekaip nenorėjo paleisti nuo scenos.

                      Už tai, kad turėjome galimybę dalyvauti Kaziuko mugėje, padaryti vieni kitus laimingais, už atsidavimą, už nuoširdumą ir rūpestį, norime padėkoti nenuilstančiai Veiverių A. Kučingio meno mokyklos muzikos mokytojai, kolektyvų: „Vieversiukai“, „Viltis“ ir „Radasta“, „Versmės“ vadovei gerb. Aurelijai Bareišienei, ansamblio „Tryptinis“ , vaikų šokių kolektyvo „Veiveriukai“ vadovei gerb. Jadvygai Beikauskienei ir visiems dainų ir šokių mylėtojams – saviveiklininkams, nepabūgusiems darganoto oro, ligų ir metų naštos.

Kad daugiau tokių pasibuvimų!

 

 

 

Su pagarba Vilytė Stelmokienė

 kolektyvo “Viltis” narė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close