Prienų krašto irkluotojų laimėjimai

Rugpjūčio 18‒20 dienomis Trakuose vyko Lietuvos irklavimo jaunių ir suaugusiųjų čempionatai, kuriuose sužibėjo ir irkluotojai, savo sportinį kelią pradėję Prienuose ar Birštone.

Birštono sporto centro auklėtinis Paulius Černevičius iškovojo dvi antrąsias vietas jaunių čempionate – vienviečių varžybose ir porinių dviviečių valčių (kartu su nuolatiniu savo partneriu Titu Mašanausku).

Juos aplenkė ir pirmąją vietą porinių dviviečių valčių klasėje iškovojo prienietis Martynas Vaitkevičius, irklavęs kartu su porininku Mantu Linkevičiumi.

Dvi antrąsias vietas užėmė dar vienas kraštietis Karolis Kamarauskas, varžęsis porinių dviviečių valčių varžybų finale (kur su porininku nusileido tik tituluotiems irkluotojams), bei vyrų porinės keturvietės sudėtyje.

Žinomų Lietuvos irkluotojų dvikova vyko vienviečių varžybose. Čia finale susigrūmė buvęs Birštono SP auklėtinis Žygimantas Gališanskis ir Armandas Kelmelis. Finale savo pranašumą įrodė Žygimantas. Sportininkas kartu su komandos nariais buvo pirmas ir Suaugusiųjų čempionate vyrų aštuonviečių valčių klasėje.

Jaunių varžybose dalyvavusi prienietė Kornelija Mulajevaitė, kuri treniruojasi Kauno rajono irklavimo klube, pavienių dviviečių valčių klasėje (su Aušrine Kalakauskaite) laimėjo trečiąją vietą.

Dar vienas iš Prienų kilęs irkluotojas Tautvydas Vaitkūnas kartu su porininku Žilvinu Vasiliausku iškovojo taip pat trečiąją vietą, o aštuonviečių valčių su vairininku varžybose – antrąją.

Suaugusiųjų varžybose startavo ir tvirtai savo rungties finalą laimėjo vyrų porinė keturvietė, kurią irkluoja kraštietis Rolandas Maščinskas, taip pat Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys ir Aurimas Adomavičius (šiemet irkluotojai yra laimėję visas varžybas, kuriose dalyvavo).

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close