Ruduo – beveik už lango, o daržininkai jau renka derlių. Kartais vienas kitas užderėjęs vaisius ar daržovė ima ir nustebina. Kaip šis įspūdingas 1 kg 35 g sveriantis raudonskruostis gražuolis, užaugęs prieniečio Romo Pužo šiltnamyje.

Vyras sako, kad savo įspūdingą daržovę pirmajai parodė kaimynei, kuri ant savo palangės nokino apie 800 g pomidorą. Ji ir pasiūliusi nunešti į redakciją. O mes su malonumu dalinamės gražuolio nuotrauka su savo skaitytojais.

Romas pasakojo, kad jokios ypatingos priežiūros daržovėms neskiria. Sėklas daug metų pasiruošia patys su žmona iš savo augintų pomidorų. Žmona sodina, jis augina, prižiūri. Laisto įprastai, kartais „palepina“ natūraliom trąšom – valytos ir plautos žuvies skysčiu.

Šie pomidorai, tarp kurių subrendo ir rekordininkas, pasak vyro, gavosi hibridiniai. Ankstesniais metais irgi užaugdavęs vienas kitas, sveriantis po 700–800 g. Šiemet ant vieno pomidoro stiebo „pūtėsi“ vienintelis toks didelis, o šalia glaudėsi dar vienas mažesnis. Nieko keisto – visas maistingąsias medžiagas „pasiėmė“ milžinas. Jį daržininkauti mėgstantis vyriškis paliko redakcijai. Tikrai pakaks visiems ir dar liks svečiui pavaišinti.

Paklaustas, ar daržoves žiemai konservuoja taip pat pats, kaip ir augina, Romas atsakė, kad šį darbą atlieka žmona. Pirmiausia visi stengiasi kuo daugiau valgyti šviežių daržovių, o žiemai konservuoja jau daug mažiau nei kažkada. Pasak vyriškio, rūsyje dar kelerių metų konservuotų daržovių likę, nes valgytojų nėra – visi išsivažinėję, savo šeimas sukūrę.

Labiausiai šeima mėgsta raugintas daržoves – agurkus, kopūstus. Štai, ir dabar jau turi kopūstų iš šiųmečio derliaus užsiraugę. Raugia įprastai, tradiciškai. Tik nesistebėkite ir neskubėkite prieštarauti. Romas tikina, kad ankstyvųjų veislės rauginti kopūstai laikosi ne blogiau, nei vėlyvųjų, gali stovėti iki Kalėdų ir net pavasario, o žiemą būna traškūs, gardūs ir net minkštesni. Gal verta pamėginti?

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close