Žolinė Birštono vienkiemio bendruomenėje

Žolinė – tai gamtos, žemės ir žmogaus sandūra, tai atsisveikinimo su vasara ir padėkos žemei už derlių šventė, kai gamta, miškai jau atvėrę savo gėrybių kraites, kai sodas jau subrandinęs vaisius, kai svarbiausi vasaros darbai jau nudirbti.

Birštono vienkiemio bendruomenė sekmadienio popietę džiaugėsi kiekvienu, atėjusiu pabūti kartu ir pabendrauti į Žolinės šventę, nes ir liaudies patarlėje yra sakoma: „Kas per Žolinę neviešės, tas visus metus nieko neturės“. Birštono vienkiemio bendruomenė, tęsdama seną lietuvių tradiciją, jau daug metų per Žolinę susirenka draugėn ir švenčia.

Antri metai iš eilės Birštono vienkiemio bendruomenės organizuojama šventė skiriama lietuviškam folklorui. Birštono vienkiemio ansamblis dainavo, kankliavo, skudučiavo ir šoko kartu su Birštono kultūros centro folkloro ansambliu „Raskila“, vadovaujamu Romos Ruočkienės ir Algirdo Seniūno.

Šventės dalyvius sveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė ir Birštono savivaldybės administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas. Sveikatos, santarvės, geros nuotaikos linkėjo vicemeras ir bendruomenės pirmininkas Vytas Kederys.

Po koncerto žmonės dar ilgai nesiskirstė, vaišinosi šio derliaus pyragu, bulvinėmis bandomis, namine gira.

Birštono vienkiemio bendruomenės informacija   

                                                                                                

Gabrielės Kamarauskaitės nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close