Nuotaikingos Pakuonio krašto šventės lietus ir vėtra nesugadino (nuotraukos)

Rugpjūčio 12 d. Pakuonio krašto žmonės susirinko švęsti tradicinę atsisveikinimo su želmenimis ir gėlėmis dieną – Žolinę. Padainuoti, pasilinksminti, už sveikatą bei nuveiktus darbus Dievui padėkoti.

 

Žaliuojančiame miestelio parke nuo ryto ūžė Žolinės kermošius, vėliau susirinkusiųjų laukė sportinės rungtys, žaidimai, Pakuonio laisvalaikio salės ir Pakuonio pagrindinės mokyklos meno kolektyvų ir kitų atlikėjų pasirodymai.

Atvykusius į Pakuonio seniūnijos Žolinės šventę svečius, rėmėjus ir pakuoniečius pasveikino seniūnė Nijolė Averkienė, palinkėdama visiems būti kaip viena draugiška šeima. Kaip to patvirtinimą, seniūnė pirmoji su klebonu Rimu Pilypaičiu apėjo ratą, pasidalindami su visais kvepiančia duona iš šių metų javų derliaus ir tarsi kviesdami nusilenkti žmogui, su meile ir džiaugsmu beriančiam žemėn grūdą. 

Darbščius, bendruomeniškus Pakuonio seniūnijos žmones, susirinkusius švęsti Žolinę, sveikino ir Seimo narys Vytautas Kamblevičius su padėjėju Žilvinu Labanausku, Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Regina Juočiūnienė, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, administracijos direktorius Egidijus Visockas, direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė. Svečiai linkėjo išlaikyti lietuviškas tradicijas, puoselėti bendruomeniškus santykius ir gyventi su meile bei humoru.

 

Daug geros nuotaikos, peno akims, sielai ir daug pramogų

Šventėje buvo kur akis paganyti, kuo skrandį pamaloninti, o pamiklinti kojas galėjo ir jaunas, ir senjoras. Vaikams žaidimus organizavo energingoji Dovilė Skrockienė, pasipuošti laikinomis tatuiruotėmis kvietė Gustina Keturakytė ir Aušra Keturakienė. Aurelija Valčiukaitė vadovavo orientavimosi sporto varžyboms. Vaikučiai smagiai leisti laiką galėjo ir ant batuto, kurio pramogą dovanojo gerbiamas Pakuonio klebonas. Vyresnieji savo jėgas išmėgino įvairiose žaismingose sportinėse rungtyse bei kitose atrakcijose.

Šiais metais buvo surengtas fotografijų konkursas „O mano vasara pilna žiedų“, kuriame dalyvavo didelis būrys fotografija besidominčių pakuoniečių. Visų autorių darbai buvo eksponuojami parodoje, o visi šventės dalyviai galėjo jais pasigrožėti. Už parodą organizatoriai dėkojo Pakuonio krašto bendruomenei bei Aušrai ir Raimundui Tamošiūnams. Komisijos nariai iš visų fotografijų išrinko dešimt geriausių fotografijų. Jų autoriai – Gabija Barštytė, Deimantė Stanevičiūtė, Lijana Bartkevičienė, Gustina Keturakytė, Aušra Mačiulaitytė, Ridas Keturakis, Viktorija Garmutė, Ramutė Gylienė, Giedrius Keturakis. Už labiausiai patikusią fotografiją balsavo ir „Facebook“ lankytojai. Labiausiai patikusi fotografija priklausė Dianai Kapčienei.

 

Pagerbti ilgaamžiai, naujagimiai ir naujakuriai

Tradiciškai per Žolinę pakuoniškiai pagerbia savo ilgaamžius, vyriausiuosius gyventojus, taip pat naujakurius, naujagimius. Taip ne tik parodoma pagarba žmogui, bet ir nuoširdus rūpestis tuo, kad kraštas augtų, klestėtų, kad stiprėtų bendruomenės ryšys. Ir šiemet buvo pirmiausia pasveikinti krašto naujakuriai: Giedrė ir Kęstutis Butkai, Jurgita ir Augustas Bakai, Edita ir Irmantas Balsiai, Lina ir Viktoras Vaškeliai. Pristatyti ir pasveikinti seniūnijos mažieji gyventojai bei jų tėveliai. Tai vaikučiai, kurie gimė nuo praeitos iki šių metų Žolinės: dvi Viltės, Aistė, Matiejus, Markas, Dovidas, Simonas, Austėja. Pasidžiaugta senjorais, kurie, sulaukę garbingo amžiaus, yra dar labai žvalūs, besišypsantys, patariantys, užjaučiantys: Adele Kurapkiene, Antanina Bakšyte, Jonu Klimavičiumi, Marijona Mieldažiene, Janina Mackevičiene, Ambrazina Tamošiūniene, Albina Šliūmpiene, Antanina Alioniene, Kaziu Gyliu, Stase Slavinskiene, Brone Ribinskiene.

 

Nepamiršta padėkoti visiems ir kiekvienam

Prie Pakuonio krašto šventės – Žolinės – organizavimo kasmet prisideda didelis būrys aktyvistų, rėmėjų ir pagalbininkų. Jiems niekada nepamirštama padėkoti – ar geru žodžiu, ar simboline dovanėle, ar gėlės žiedu. Ir šįkart nuoširdus ačiū už skambias dainas tartas Pakuonio pagrindinės mokyklos vokaliniam ansambliui ir jo vadovei Vilijai Račkienei, Pakuonio laisvalaikio salės folkloro grupei „Obelėlė“ ir jos vadovei Renatai Žibienei, svečiams iš Palemono, folkloro ansambliui „Bitula“, už gražius šokius – Prienų kultūros ir laisvalaikio centro moterų linijinių šokių grupei ir jos vadovei Ilonai Aksenavičienei.

Organizatoriai padėkojo visiems susirinkusiems ir aktyviausiems gatvių ir kaimų atstovams už jų iniciatyvas ir pastangas vienijant savo krašto žmones. (Visos bendruomenės dalyvavo sportinėse rungtyse – maišų nešimo, grūdų saujom nešimo).

Kad šventė būtų nuotaikinga ir linksma, kad joje nieko netrūktų, daug prisidėjo Pakuonio seniūnija, Prienų kultūros ir laisvalaikio centras, Pakuonio pagrindinė mokykla, Pakuonio krašto bendruomenė, bendruomenės atstovai R. Garmienė, D. Vainikevičienė, J. Keturakienė, J. Beliūnienė, I. Stanevičienė, Pakuonio ir Ašmintos seniūnijų žmonės, paaukoję šventei, taip pat A. ir G. Būbliai, padovanoję atlikėjo Tonio koncertą, ir daugybė kitų, nes jų sąrašas labai ilgas.

Vakaro nuotaikos nesugadino net užklupusi vėtra ir lietus. Susirinkusieji linksminosi iki sutemų, o jiems koncertą dar dovanojo grupės MG INTERNATIONAL ir E.G.O.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close