Kultūros centre duris atvėrė meno galerija „ART Plius“

Pirmąją pavasario dieną, Prienų kultūros centre duris atvėrė ir į šventinį priėmimą lankytojus pakvietė galerijos „ART Plius“ šeimininkai – birštoniečiai menininkai Remigijus ir Eglė Janušaičiai ir Albertina Grigarienė.

Nedidelė, tačiau labai jauki patalpa stebino daugybe gražių dalykų vienoje vietoje. Ant sienų kabojo didelio formato spalvingi dailininkų nutapyti paveikslai, originalūs rankdarbiai iš tekstilės ir vilnos, keramikos ir porceliano, juvelyriniai  dirbiniai.

R. Janušaitis padėkojo visiems susirinkusiems į atidarymą ir pažadėjo, kad pateisinant galerijos vardą, čia bus rengiama daug parodų.

Pasak R. Janušaičio, čia bus eksponuojami mažiau žinomų mūsų krašte dailininkų darbai nuo abstrakcijos iki realizmo. Geografija irgi gana plati – Kaunas, Vilnius, Klaipėda, Šakiai.

– Šioje galerijoje-parduotuvėje bus galima ne tik įsigyti gražių vienetinių darbų, dovanų sau ar draugams, bet numatyta, kad čia vyks ir edukacinės pamokos, vyks profesionalių dailininkų darbų parodos, – sakė R. Janušaitis.

Įkurtuvių proga galerijos šeimininkus sveikino Prienų rajono savivaldybės vicemerė Loreta Jakinevičienė, pasidžiaugdama dar viena gražiai užpildyta viešąja erdve, kuo geriausios sėkmės linkėjo kultūros ir laisvalaikio centro kolektyvas, draugai, bičiuliai ir kolegos.

Kai kas klausė: „Kodėl galerija atidaroma Prienuose, o ne Birštone?“

– O kodėl ne Prienuose? Juk čia bus eksponuojami ir parduodami gana brangūs darbai, kuriuos reikia saugoti. O šioje vietoje apsauga yra užtikrinama, – kalbėjo galerijos šeimininkas.

Naujos galerijos įkūrėjams sėkmės linkėjo ir kartu džiaugėsi Birštono kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis, Birštono meno mokyklos kolektyvas, „Swedbanko“ Prienų skyriaus valdytojas Gintautas Bartulis ir kiti svečiai, atvykę į įkurtuves su gėlėmis ir dovanomis.

 

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close