Bazinių kario savanorio įgūdžių kurse – neįprastai daug merginų

Rugpjūčio 7-25 d. Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke, Rukloje, vykstančiame bazinių kario savanorio įgūdžių kurse karybos pagrindų mokosi 98 kariai, iš jų net trečdalis – 33 merginos.
Būsimieji Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai savanoriai kurso metu dalyvauja teoriniuose ir praktiniuose užsiėmimuose, kuriuose įgauna rikiuotės, taktikos, ginkluotės, medicinos, topografijos, ryšio palaikymo ir kitas būtiniausias karines žinias. Taip pat ugdoma savanorių kariška disciplina, stiprinami patriotiški jausmai ir pilietiškumas.
Krašto apsaugos savanorių pajėgos – Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų dalis. Savanorių pajėgos rengia karius savanorius Lietuvos Respublikos sausumos teritorijos ginkluotai gynybai. Pajėgose tarnauja apie 4900 karių savanorių, iš jų – apie 15 proc. merginos. Kariai savanoriai – pagal sutartį savanoriškai įsipareigoję karo prievolininkai, atliekantys nenuolatinę karo tarnybą. Kovinio rengimo pratybos jiems vyksta apie 30 dienų per metus, dažniausiai savaitgaliais, todėl savanoriai suderina tarnybą kariuomenėje ir civilinę veiklą – darbą ar studijas. Kariais savanoriais gali tapti Lietuvos Respublikos piliečiai nuo 18 iki 60 metų.
Šiuo metu moterys sudaro 11,3 proc. viso Lietuvos kariuomenės personalo.


Pranešimo autorius – kpt. Paulius Babilas, KASP viešųjų ryšių karininkas
Nuotraukosautorė – viršila Lina Ambroževičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close