Šeštoji Pasaulio jaunimo sklandymo čempionato diena: lietuvis Ignas Bitinaitis nesitraukia iš lyderių trejetuko

Rugpjūčio 8 d. Pasaulio jaunimo sklandymo čempionate buvo sėkminga Lietuvos sklandytojui Ignui Bitinaičiui, kuris standartinėje sklandytuvų klasėje finišavo pirmas iš 32 pasaulio sklandytojų. Po šešių varžybų dienų bendroje įskaitoje Ignas yra trečias.

Šeštąją sklandymo varžybų dieną sklandytojai skrido 355,81 km standartinėje ir 305,71 km klubinėje klasėse. Žinant permainingus Lietuvos orus, faktas, jog sklandytojai į orą kilo 5-ias dienas iš eilės yra pakankamai netikėtas, tačiau kartu ir džiuginantis. Likusios savaitės orų prognozė taip pat nuteikia optimistiškai.

Šeštąją čempionato dieną antrą ir trečią vietas standartinėje klasėje užemė sklandytojai iš Vokietijos Kilianas Biechele ir Enrique Levinas. Klubinėje klasėje pirmų trijų vietų nugalėtojais tapo Naujosios Zelandijos sklandytojas Alexander McCawas ir lenkai Arturas Lonczukas bei Marekas Niewiadomy.

Bendroje rezultatų lentelėje po šešių pratimų standartinėje sklandytuvų klasėje pirmauja švedai Davidas Gustavssonas ir Erikas Rudsmarkas. Klubinėje sklandytuvų klasėje pirmas tris pozicijas užima vokietis Julianas Klemmas, olandas Nickas Hanenburgas ir austras Paulas Altrichteris.

Lietuviai bendroje įskaitoje rikiuojasi taip: standartinėje klasėje Joris Vainius užima 7-ą, o Ringaudas Kikalas 29-ą vietas. Klubinėje klasėje Martynas Liutkevičius yra 13-as, Laurynas Šupinys 15-as, o Jokūbas Motūza 32-as. Lietuva iš 18 pasaulio valstybių bendroje rezutatų lentelėje rikiuojasi 4-a.

Čempionatas Pociūnų aerodrome tęsis iki rugpjūčio 13 d.

Čempionatą kasdien stebėkite gyvai: http://jwgc.onglide.com/

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close