Siekiamybė ‒ padidinti aktyvių Alytaus bei Prienų rajono jaunųjų policijos rėmėjų gretas

              Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnai šių metų gegužę Policijos departamentui prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos teikė paraiškas prevenciniams projektams finansuoti. Skirta lėšų trims projektams: „Jaunojo policijos rėmėjo tęstinis rengimo kursas“ ir „Saugus mano kaimynas ‒ saugus ir aš“ įgyvendinti Alytaus miesto ir rajono teritorijoje bei projektas „Pagauk vėją“ ‒ Prienų rajono teritorijoje.

             Prevenciniai projektai finansuojami iš Viešojo saugumo plėtros 2015-2025 metų programos įgyvendinimo tarpinstitucinio veiklos plano projektams skirtų lėšų. Siekiama įgyvendinti minėtame plane numatytą priemonę ‒ plėtoti saugios kaimynystės idėjas ir policijos rėmėjų bei jaunųjų policijos rėmėjų veiklą.

             Šiandien prevencija tapo itin aktuali ir ši tema dažnai aptarinėjama žiniasklaidos priemonėmis. Išsakoma daug įvairių nuomonių ir apibrėžimų apie prevencijos vykdymo būdus ir priemones, jos taikymo formas. Tačiau daugelis sutiktų, kad prevencija kaip procesas yra reikalingas ir labai svarbus.

             Policijos prevencija ‒ priemonė užkirsti kelią neigiamiems reiškiniams įtraukiant į veiklą aktyvius vietos gyventojus ir skatinant policijos ir bendruomenės glaudų bendradarbiavimą. Ypatingai svarbu saugios aplinkos kūrimo, bendrystės ir iniciatyvumo jausmą diegti jaunajai kartai, mokyklinio amžiaus vaikams.

             Prevencijos srityje labai svarbu įvertinti ir įgyvendinti tai, kas realiai veikia ir teikia apčiuopiamą naudą. O ir nauda, teigiami pokyčiai pajuntami ne kitą dieną. Tam reikia laiko, ne tik policijos, bet ir bendruomenės pastangų, noro, iniciatyvumo ir supratimo.

             Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnai jau pradeda įgyvendinti prevencinį projektą „Jaunojo policijos rėmėjo tęstinis rengimo kursas“, kuris tęsis iki 2017 m. gruodžio 15 d., o jam įgyvendinti skirta 750 eurų.

             Rugpjūčio pradžioje inicijuotas susitikimas su aktyviausiais policijos rėmėjais ir aptarti pagrindiniai projekto etapai ir darbai. Jau kuriami informaciniai plakatai ir lankstinukai. Prasidėjus mokslo metams jie bus platinami mokymo įstaigose. Planuojama aktyviau išnaudoti socialinius tinklus, informacines technologijas, regionines masinio informavimo priemones, siekiant pakviesti kuo daugiau aktyvių moksleivių bendradarbiauti su policija, sudominti juos jaunojo policijos rėmėjo veikla, propaguoti teisines žinias mokyklose.

Nuotraukoje aktyvi policijos rėmėja Laura Kaškonaitė kartu su bendruomenės pareigūne Laura Svolkinaite.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close