Lietuvos kariai per pratybas Baltijos jūroje atliko kovinius šūvius į oro taikinius

Lietuvos Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono kariai Baltijos jūroje, apie 10 km nuo Juodkrantės atliko kovinius šūvius su raketiniu oro gynybos kompleksu „Stinger“. Kovinis šaudymas buvo vykdomas liepos 24-26 d. pratybų „Gintarinė strėlė 17“ metu nuo Karinių jūrų pajėgų laivo N42 „Jotvingis“ denio.
Oro gynybos bataliono kariai prieš kelias dienas baigė aktyviąją tarptautinių pratybų „Tobruq Legacy 2017“ fazę, o pratybose „Gintarinė strėlė 17“ koviniais šaudymais Baltijos jūroje užbaigė Oro gynybos baterijos kovinio rengimo ciklą.
„Pratybų „Tobruq Legacy 2017“ mūsų metu kariai dvi savaites treniravosi kovoti su realiais naikintuvais, tačiau tik šio kovinio šaudymo metu galutinai įrodė, kad yra parengti naikinti greitus priešo oro taikinius,“ – sakė Oro gynybos bataliono štabo viršininkas mjr. Ovidijus Pilitauskas.
Pasak bataliono vado, naikintuvo greitį imituojantys taikiniai skriejo vidutiniu 700 km/h greičiu, o norint numušti tokiu greičiu skriejantį taikinį, kariai turi labai trumpą – tik 8-9 sekundžių – reakcijos laiką iki raketos paleidimo. „Nepaisant sudėtingų kovinio šaudymo sąlygų, Oro gynybos bataliono kariai visus taikinius sėkmingai numušė 4 km nuotoliu nuo laivo“, – sakė mjr. O. Pilitauskas.
Oro gynybos baterijos taikytojai šūvius sistemomis „Stinger“ atliko į Kauno technologijų universiteto mokslininkų pagamintus raketinius taikinius „RT-400“ ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto sukurtus nuotoliniu būdu valdomus taikinius „Fox v3 Celestina“.
Pratybas stebėjo Lietuvos Karinių oro, Karinių jūrų ir Specialiųjų operacijų pajėgų vadovybė, Švedijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų gynybos atašė, Jungtinės Karalystės ir Latvijos kariuomenių oro gynybos kariai.

Oro gynybos bataliono nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close