Policija įspėja – suaktyvėjo vagys iš butų

Pastaruoju metu Birštone ir aplinkiniuose rajonuose padažnėjo vagystės iš butų, kurių metu pagrobiami pinigai ir juvelyriniai dirbiniai. Įsibraunama dažniausiai dienos metu į butus, kurių šeimininkai yra išvykę ir pastebėta tendencija, jog įsibrauta į butus su medinėmis durimis su paprastu užrakto mechanizmu.

Policija pataria būti dėmesingais, saugoti ir apdrausti savo turtą, bendrauti su kaimynais, stebėti savo gyvenamąją aplinką. Policija nuolat rūpinasi kiekvieno iš Jūsų saugumu, stengiasi, kad būtų kuo saugiau gyventi mūsų šalyje. Kruopščiai analizuodami kiekvieną apiplėšimo, vagystės, sukčiavimo atvejį, rinkdami informaciją, pareigūnai ieško naujų techninių ir organizacinių priemonių kiek įmanoma labiau apsaugoti kiekvieno iš Jūsų turtą.

 Policija taip pat skatina kaimynų bendravimą ir bendradarbiavimą stiprinant saugumą Jūsų gyvenamojoje teritorijoje. Būdami pasiruošę informuoti, budrūs gyventojai gali atbaidyti, sukliudyti ir sustabdyti neteisėtas veikas.

Jau daugelį metų užsienio valstybėse veikia Saugios kaimynystės programa, kuri nebe naujiena ir Lietuvoje. Jeigu subūrę šią grupę kaimynai yra aktyvūs, nuolat bendrauja ir bendradarbiauja, dalinasi informacija, gyvenamoji aplinka tampa daug saugesnė. Saugios kaimynystės veikla padeda sumažinti vagysčių, įsilaužimų, vandalizmo, sukčiavimų skaičių, taip pat prisideda prie Kelių eismo taisyklių pažeidimų, viešosios rimties trikdymo, alkoholinių gėrimų vartojimo viešosiose vietose, gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimų atvejų mažėjimo. Saugios kaimynystės veikloje dalyvaujančių gyventojų gauta informacija padeda policijos pareigūnams operatyviai išaiškinti nusikalstamas veikas, teisės pažeidimus įvykdžiusius asmenis bei jų atžvilgiu taikyti atsakomybę.

Saugios kaimynystės programa vienodai sėkmingai gali veikti tiek daugiabutyje gyvenamajame name, tiek nuosavų namų kvartale ar sodų bendrijoje.

Visais saugios kaimynystės kūrimo klausimais konsultuokitės su Birštono policijos komisariato vyriausiuoju tyrėju Egidijumi Treigiu, mob. +370 698 46 506 arba vyresniąja tyrėja Milda Mardosiene, mob. +370 614 76 170.

Policija ragina nebūti abejingais, kurti saugią aplinką sau ir kitiems, pastebėjus įtartinus automobilius, asmenis, nedelsiant pranešti policijai Bendruoju pagalbos telefonu 112.

Alytaus aps. VPK Birštono PK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close