Balbieriškis skaičiuoja jau 515-uosius metus (nuotraukos)

Liepos 21 dieną Balbieriškis pradėjo iškilmingai minėti jau 515-uosius savo metus.

 

Iškilmės prasidėjo tradiciniu naktiniu filmo seansu. Tiesa, svarbios iškilmės reikalauja ir iškilmingo filmo seanso. Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centre miestelėnams bei svečiams iškilmingai pristatytas būtent 515-osioms Balbieriškio krašto metinėms skirtas režisieriaus Remigijaus Veličkos kino filmas apie Balbieriškį. Filmo premjeros metu iškilmingai buvo atvertos durys į Balbieriškio seniūnijos vasaros šventę „Prie Ringio ir Peršėkės“.

 

Nors oras pagrindinių iškilmių išvakarėse nedžiugino ir paprastai lauke rengiamą kino seansą dėl šiemet Lietuvą plaunančio lietaus teko perkelti į taip pat istorija dvelkiančias Balbieriškio dvaro arklides, kurios prieš keletą metų tapo jaukiu ir balbieriškiečius traukiančiu Balbieriškio laisvalaikio ir kultūros centru, šeštadienio rytą saulė visiems šventės dalyviams bei organizatoriams suteikė daugiau džiaugsmo ir energijos.

 

Nuo ankstyvo ryto Balbieriškio sporto aikštyne prasidėjo šventinės sporto varžybos. Balbieriškiečiai bei šventės svečiai savo jėgas galėjo išbandyti futbolo, krepšinio, baudų metimo, paplūdimio tinklinio, smiginio bei badmintono turnyruose. Įsibėgėjus varžyboms, į aikštyną atvyko ir iškilminga netradicinių automobilių kolona.

 

Besibaigiant energingoms ir permainingoms varžyboms, Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centre prasidėjo dar praėjusių metų šventės metu pradėta organizuoti konferencija „Mažų miestelių istorija, dabartis ir perspektyvos“. Joje pristatytas dar vienas kūrinys, skirtas specialiai šių metų Balbieriškio seniūnijos šventei, – knyga „Prie Ringio, Peršėkės ir Nemuno. Laiko tėkmėje…“

 

Saulei krypstant vakarop, Balbieriškio parko estradoje prasidėjo šventinis koncertas.

 

Į sceną kopė Lietuvos scenos grandai – Egidijus Bavikinas, Liudas Mikalauskas bei savo vaikystę Balbieriškyje praleidusi Žermena Buliauskaitė-Lunskienė. Jiems akompanavo pučiamųjų ir mušamųjų sekstetas „Brass Bravo“. Atlikėjai šventės svečius džiugino ne tik dainomis, bet ir linksmais pokštais. Šį pasirodymą Balbieriškiui padovanojo Žermenos mama Danutė Buliauskienė.

 

Klasikos kūrinius pakeitė klasikinė apranga. Istorinio šokio studija „Baltoji Pavana“ iš Anykščių visiems žiūrovams dovanojo galimybę pasmalsauti, kaip prieš šimtus metų pokyliuose sukdavosi karališkai pasipuošusios rūmų damos ir valdovai.

 

Scenoje sužėrėjus karališkiems apdarams, nuo šlaito į parką nusileido ir Balbieriškio krašto meno kolektyvai. Savo pasirodymus žiūrovams dovanojo „Temela“, „Dūmė“, „Ringelė“, „Lietaus lašai“, „Ringutis“, „Ringis“ bei „Fidema“. Meno kolektyvus keitė svečių grupės.

 

Scenoje dainavo Prienų meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ mažieji dainininkai, prie kurių prisijungusios su scenoje mirgančiais apdarais sužėrėjo ir grupės „HIT“ merginos. Perėmusios estafetę iš prieniškių, merginos taip išjudino žiūrovus, jog šokių aikštelėje tarp žiūrovų ir scenos greitai nebeliko vietos.

 

Jau įsižiebiant pirmosioms žvaigždėms į sceną užlipo ir grupė „E.G.O.“, kurios pasirodymą vainikavo studijos „Ugnies ratas“ ugningas šou bei šventiniai fejerverkai.

 

Nurimus šventės triukšmui, sekmadienį balbieriškiečiai rinkosi į Šv. Magdelenos atlaidus Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centre. Gražią ir saulėtą popietę po šv. Mišių visus džiugino meno kolektyvų pasirodymai bei agapė.

  

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close