Kelialapiai į gyvenimą – 126 „Žiburio“ gimnazijos 93-osios laidos abiturientams (nuotraukos)

Liepos 13-ąją Prienų sporto arena spindėjo šventine nuotaika ir išpuošta edve. Ketvirtadienį arenoje vyko Prienų „Žiburio“ gimnazijos 93-osios laidos brandos atestatų įteikimo šventė. Šventėje dalyvavo Prienų r. savivaldybės meras A. Vaicekauskas, administracijos direktorius E. Visockas, Švietimo skyriaus vedėjas R. Zailskas, skyriaus vyr. specialistė R. Pavlavičienė, mokinių tėveliai, draugai, mokytojai, svečiai.

Oficialioji šventės dalis prasidėjo Lietuvos Respublikos himnu. Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė gimnazijos direktorė I. Kačinauskienė, mokyklą paliekantiems mokiniams linkėdama sėkmės ir išminties, įgyvendinant svajones, renkantis gyvenimo kelią ir savo profesiją.

Brandos atestatai buvo įteikti 126 gimnazijos abiturientams. Dvi abiturientės – Simona Andriukevičiūtė (valstybinių egzaminų rezultatai – lietuvių kalba ir literatūra – 100, anglų kalba – 92, matematika – 96, istorija – 100) ir Augustė Lyberytė (lietuvių kalba ir literatūra – 100, anglų kalba – 96, istorija – 91, matematika – 90) – gimnaziją baigė su pagyrimu, dvylika abiturientų iš įvairių dalykų valstybinių brandos egzaminų gavo šimto balų įvertinimus.

Iš viso šiais metais buvo gauta 15 šimtukų: 3 lietuvių kalbos ir literatūros – S. Andriukevičiūtės, Karolinos Bautronytės, A. Lyberytės; 6 anglų kalbos – Justės Olsevičiūtės, Bernadetos Balčiukynaitės, Paulinos Grigaravičiūtės, Nedos pogoželskaitės, Austėjos Simanavičiūtės, Martynos Šalčiūtės; 5 matematikos – Patricijos Boreišaitės, B. Balčiukynaitės, P. Grigaravičiūtės, Gabrielės Ližauskaitės, Laimono Petkevičiaus; 1 istorijos – S. Andriukevičiūtės.

Šimtukus gavusiems mokiniams įteiktos Prienų r. savivaldybės mero padėkos ir piniginis 100 eurų paskatinimas už kiekvieną gautą 100 balų įvertinimą. Savivaldybės meras A. Vaicekauskas palinkėjo visiems mokyklą paliekantiems jaunuoliams drąsiai eiti pasirinktu gyvenimo keliu, atkakliai siekti savo svajonių ir nepamiršti gimtinės. Mokinius sveikino ir administracijos direktorius E. Visockas, Švietimo skyriaus vedėjas R. Zailskas. Seimo nario A. Palionio įsteigtus prizus abiturientams K. Bautronytei, N. Pogoželskaitei, G. Juozaitytei, G. Bendaravičiūtei, A. Lyberytei, V. Celiešiui, K. Gudaičiui įteikė Seimo nario padėjėja R. Juočiūnienė.

Iškilmingos ceremonijos metu už labai gerus pasiekimus ir aktyvią veiklą gimnazijos bendruomenėje daliai abiturientų įteikti sertifikatai, kurie liudija, kad jie įrašyti į Gimnazijos garbės knygą. Dar didesnis būrys abiturientų apdovanoti padėkos raštais už laimėjimus rajoninėse ir respublikinėse olimpiadose, konkursuose, sportinius pasiekimus, aktyvų dalyvavimą projektinėse veiklose, gimnazijos ir miesto bendruomenių veikloje. Padėkomis pagerbti ir apdovanotų mokinių tėveliai.

Kiekvienos abiturientų klasės atstovams įteiktos „Ateities kapsulės“, į kurias gimnazijos vadovė I. Kačinauskienė ragino surašyti savo svarbiausius tikslus ir juos pasitikrinti po penkerių metų.

Atsisveikinimo žodį tarė ir patys abitutrientai, dėkodami mokyklos administracijai, auklėtojoms, mokytojams, tėveliams – už suteiktas žinias, pagalbą, patarimus. Tėvelių vardu kalbėjo A. Deltuvienė ir G. Olsevičius. Tėveliai dovanojo gimnazijai įspūdingą reklaminį stendą, kuris papuošė šventę, o po jos tapo patrauklia siena fotosesijai.

Brandos atestatų teikimo šventę vainikavo visų kartu sugiedotas „Žiburio“ gimnazijos himnas ir kuklios vaišės prie bendrystės stalo arenos fojė.

  

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close