Aviacijos šventė Pociūnuose (nuotraukos)

Liepos 8 d. Pociūnuose vyko jau tradicine tampanti šventė „Diena su aviacija“, kuri šiais metais buvo skirta Prienų miesto vardo 515 metų jubiliejui, Lietuvos aeroklubo 90-mečiui ir Kauno parašiutininkų klubo 25-mečiui.

Renginį organizavo Pociūnuose įsikūręs Kauno parašiutininkų klubas kartu su partneriais ir rėmėjais.

Šventės dalyvius sveikino ir Lietuvos aeroklubo prezidentas Gintaras Kalinauskas, o K. Milišauskui įteikė prezidentinį Lietuvos areoklubo ženklelį.

Po oficialiosios dalies šventę tęsė aviacinė programa, kurios metu buvo gausu pasirodymų, suteikusių ir grožio akims, ir adrenalino: bandomieji sklandytuvų, sraigtasparnių, parasparnių, trijų JAK 52 akrobatinių orlaivių ir pilotų Antano Marčiukaičio, Roberto Noreikos, Algimanto Žentelio, ANBO-II skrydžiai, demonstraciniai parodomieji parašiutininkų šuoliai ir t. t.

Žiūrovams VIP šuolį dovanojo patyrę ir žinomi instruktoriai, šuolį nuo AN-2 sparnų – parašiutininkai: Daumantas Krunglevičius ir Antanas Survila.

Aviacinėje programoje dalyvavo LK karinės oro pajėgos, LK specialiųjų operacijų pajėgos, LK mokymo pajėgos, aviamodeliuotojai ir kt.

Programą užbaigė parašiutinis šuolis su rekordine 212 kv. m. Lietuvos vėliava ir internacionalinis Baltijos šalių parašiutininkų šuolis.

Visos šventės metu vyko aviacinės technikos paroda ir prekybininkų mugė, vaikams buvo organizuoti atrakcionai, o norintieji gauti adrenalino galėjo užsisakyti apžvalginius skrydžius lėktuvais ir sklandytuvais.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close