„Ten kur Nemunas banguoja“

Liepos 1 dieną Birštone, prie „Tulpės“ sanatorijos vyko tradicinis folkloro muzikos festivalis „Ten, kur Nemunas banguoja“.

Šeštadienį dangumi plaukiantys debesys atrodė tuoj prapliups lietumi, tačiau liaudiškos muzikos mylėtojams tai nesutrukdė ateiti ir pasiklausyti puikaus koncerto, kartu padainuoti ir pašokti.

Į Birštoną atvyko folkloro ansamblis iš Garliavos „Gegutala“, iš Kelmės Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos folkloro ansamblis „Ramočia“ (vadovas v. Rutkūnas), kurie džiugino skambiomis dainomis, linksmais pasakojimais ir šokiais.

Paskutiniai į sceną išėjo Birštono kultūros centro folkloro ansamblis „Raskila“ (vadovai R. Ruočkienė ir A. Seniūnas).

Birštoniečiai ne tik dainavo ir šoko, šokti kvietė ir kitus, tačiau ir linksmų pasakojimų ir anekdotų, liaudiško folkloro buvo pririnkusi renginio vedėja Gražina Baranauskaitė. Pasirodo, ir mūsų seneliai ir bočeliai buvo ne „pėsti“, sekso tema jiems irgi nebuvo uždrausta, tad besiklausant teko ir smagiai pakrizenti.

Na, o taip linksmai leidžiant laiką, ir debesys kuriam laikui išsisklaidė ir leido festivalį užbaigti be lietaus.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close