Logopedų ir specialiųjų pedagogų metodinė išvyka

Vasario mėnesį Prienų rajono logopedų ir specialiųjų pedagogų metodinio būrelio nariai  vyko į Vilniaus P. Mašioto  pradinę mokyklą. Metodinės išvykos tikslas – dalintis gerąja patirtimi dirbant su mokiniais, turinčiais specialiųjų poreikių.

Mokykloje mus pasitiko mokyklos direktorė J. Mikulskienė ir pavaduotoja ugdymui G. Zulonienė ir supažindino su mokykla. Lankėmės klasėse, apžiūrėjome specialistų kabinetus ir kitas mokyklos edukacines erdves. Administracijos atstovės pristatė mokinių  pasiekimus, organizuojamas šventes, aptarė mokyklos stipriąsias ir silpnąsias puses.

Lankydamiesi klasėse turėjome galimybę susipažinti, kaip vyksta dorinio ugdymo, šokio, muzikos pamokos, kokios organizuojamos pedagogines pertraukėlės.

Susėdę prie apskrito stalo su P. Mašioto pradinės mokyklos logopede – specialiąja pedagoge I. Vielavičiene,  logopede A. Vaškiene, psichologe M. Garnatkevičiūte, Prienų rajono logopedės ir specialiosios pedagogės dalinosi patirtimi, kaip dirba su vaikais, turinčiais specialiųjų poreikių: kokią pagalbą teikia vaikams ir jų tėvams, kaip veda užsiėmimus,  kokius klausimus gvildena Vaiko gerovės komisijoje, kaip vyksta bendradarbiavimas su klasės mokytojais. Aptarėme daug įvairių ir visiems rūpimų temų.

Metodinė išvyka, visų dalyvavusių metodinio būrelio narių nuomone, buvo naudinga. Susipažinome su specialiosios pagalbos organizavimu Vilniaus P. Mašioto pradinėje mokykloje,  turėjome galimybę palyginti savo ir kolegų darbo specifiką, pasidalinti gerąja patirtimi.

Antroji išvykos dalis buvo kultūrinė – Taikomosios dailės muziejuje aplankėme parodas „Secesijos mada“ ir „Valdovų rūmų lobynas: Lietuvos ir Europos paveldo klodai“.

Dėkojame Prienų Pedagoginės psichologinės tarnybos direktorei A. Vasiliauskienei  už pagalbą organizuojant metodinę išvyką.

 

Rajono logopedų ir specialiųjų pedagogų

metodinio būrelio pirmininkė Zita Linkevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close