„Vaikystė Birštone visiems 2017“ – pilietiškumo mokykla

Birželio 19–22 dienomis Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato (toliau – Birštono PK) jau penkioliktus metus organizuojama, Birštono savivaldybės remiama, vaikų socializacijos, pilietinio ir tautinio ugdymo stovykla „Vaikystė Birštone visiems 2017“ šį kartą sukvietė 15 vaikų.

Stovyklos „Vaikystė Birštone visiems 2017“ metu siekiama suteikti teisinių žinių, padėti socialinės rizikos šeimų vaikams ugdyti sveikos gyvensenos įpročius, skatinti kūrybiškumą, lavinti informacinius įgūdžius, atitraukti nuo neigiamo aplinkos poveikio, ugdyti pilietiškumą, praplėsti akiratį.

Kaip ir kasmet, pirma diena prasidėjo pažintimi vienas su kitu, taisyklių kūrimu, saugaus elgesio instruktažu. Šį kartą Birštono bendruomenės namuose įsikūrusius stovyklautojus aplankė Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro darbuotojos. Jos papasakojo apie sveiką mitybą, priminė, kokia yra rekomenduojama maisto pasirinkimo piramidė, akcentavo rankų švaros svarbą, parodė, kaip reikia taisyklingai valyti dantis. Vaikai žaidė įvairius žaidimus, susijusius su sveikatingumu. Su smalsumu išbandė vadinamuosius neblaivumo akinius. Įdomu tai, kad vaikams jie daro mažesnį poveikį negu suaugusiems asmenims. Atsisveikinę su viešniomis, vaikai keliavo į Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Birštono komandos patalpas, kur pareigūnai supažindino su savo kasdiene nelengva ir pavojinga veikla, turima technika, jos panaudojimu. Stovyklautojai viešėjo ir Birštono PK, kur pareigūnai aprodė patalpas, didelio susidomėjimo sulaukusią, laikino sulaikymo kamerą, vaizdo stebėjimo sistemą, policijos priemones. Kiekvienas turėjo puikią galimybę – išbandyti policijos turimą transporto priemonę – riedžius.

Antra diena buvo skirta kelionei į Kauną. Pirmiausia, aplankė Panemunėje įsikūrusį Juozo Vitkaus inžinerijos batalioną. Kariškiai supažindino su savo tarnyba, specialiąja technika, aprodė karinio dalinio teritoriją. Kelionę pratęsė Kauno apskrities vyriausiaujame policijos komisariate. Viešosios tvarkos valdybos Veiklos skyriaus vyresnysis specialistas (bendruomenės pareigūnas) Darius Joneikis akcentavo žalingų įpročių, neigiamą poveikį jaunam organizmui, įvairias priklausomybes. Stovyklos dalyviai, šiek tiek pailsėję, aplankė Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų II paieškos ir gelbėjimo postą, įsikūrusį Aleksote esančiame oro uoste. Čia susipažino su darbo specifika, specialiosiomis priemonėmis. O koks smagumas buvo pasėdėti sraigtasparnyje! Dienos pabaigoje pramogavo pabėgimo kambariuose, kur pasitelkę visus 5 pojūčius turėjo ištrūkti iš užrakintų kambarių.

Trečia diena tradiciškai prasidėjo sporto varžybomis Birštono gimnazijos stadione, o baigėsi maudynėmis sanatorijos „Tulpė“ baseine.

Paskutinę, ketvirtą dieną, vaikai žaidė pramogų ir poilsio organizatorių Birštone „Čiulba ulba“ dovanotą pramogą „Ar gerai pažįstu savo miestą – Birštoną?“. Stovyklautojai, pasiskirstę į komandas, turėjo įveikti orientacinį žaidimą. Galiausiai, komandos narių laukė maloni staigmena – „Banginuko“ bistro dovanoti ledai. Įveikę visas užduotis, visi patraukė į Žvėrinčiaus mišką. Čia dalyvavo protų mūšyje, aptarė stovykloje patirtus įspūdžius, dalijosi atminimo dovanėlėmis.

Džiugu, kad stovykloje praleistas laikas vaikams neprailgo. Stovykla nors trumpam padėjo išspręsti bendraminčių užimtumo problemą, praplėtė akiratį, sustiprino bendravimo įgūdžius. Įdomi veikla atitraukė stovyklautojus nuo betikslio laiko leidimo ir žalingų įpročių. Visi turėjo puikią galimybę per kūrybinę, sporto veiklą įprasminti save, formuoti pasaulėžiūrą, pajusti asmeninę vertę, atsakomybę už save ir kitus, susipažinti su naujais draugais.

Stovyklos dalyviai dėkoja visiems rėmusiems ir padėjusiems įgyvendinti stovyklos programą.

Alytaus aps. VPK Birštono PK informacija ir nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close