Balbieriškyje trepsėjo keli šimtai šokėjų

Birželio 17 d., saulei besiridinėjant dangumi, Balbieriškio parko estradoje trepsėjo net keli šimtai šokėjų. Čia vyko respublikinis tautinių šokių festivalis „Ringio ringiai“.

 

Respublikinis festivalis šiemet tapo tarptautiniu, nes į svečius atvyko ir šokėjai iš Prienų rajono savivaldybės partnerės – Latvijos Talsu savivaldybės.

 

Kartu su Latvijos Stendės miestelio kolektyvu „Teika“ žiūrovus džiugino ir Klaipėdos „Vėtra“, Elektrėnų „Vijūnas“, Ramučių „Kupolio rožė“, Marijampolės „Jotvingis“, Panevėžio „Verdenė“, Pakruojo „Reketys“ ir, žinoma, kraštiečiai – Balbieriškio „Ringis“, „Ringutis“ bei „Trapukas“ iš Prienų.

 

Festivalio scenoje pasipuošę spalvingais apdarais energingai sukosi įvairiems tautiniams regionams atstovaujantys šokėjai. Galimybe pabūti kartu ir stebėti įmantrius šokius džiaugėsi ir žiūrovai, kurių daugumą sudarė patys dalyviai. Na, o festivalio globėjas LR Seimo narys Andrius Palionis dėkojo festivalio sielai ir organizatoriui, Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro l. e. p. direktoriui Raimundui Markūnui.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close