Prokurorai dėl Prienų valdžios ir „Trakų energijos“ sandorio kreipėsi į teismą

Prienų rajono valdžios ir Virginijaus Striogos netiesiogiai valdomos bendrovės „Trakų energija“ (buvusios „Prienų energijos“) sandoris dėl šilumos ūkio nuomos sulaukė prokurorų dėmesio.

Kauno apygardos prokuratūra prašo Kauno apygardos teismo 2015 metų sandorį pripažinti negaliojančiu ir taikyti restituciją, savivaldybei grąžinant sumokėtus pinigus. Prokurorai įtaria, kad dėl šios sutarties Prienų biudžetui galėjo būti padaryta daugiau nei 1 mln. eurų žala.

Tai pirmas atvejis, kai prokuratūra inicijavo teisminį ginčą, susijusį su šilumos ūkio valdymu.

Pasak prokuroro Marijaus Šalčiaus, Prienų savivaldybė neatsižvelgė į Valstybės kontrolės audito išvadas ir nepatikrino, ar perduodant šilumos ūkį „Trakų energijai“, nepadaryta nuostolingų sprendimų.

„Todėl, gindamas Prienų rajono gyventojų, besinaudojančių centralizuoto šildymo tiekėjų paslaugomis, ir savivaldybės turtinius interesus, kreipiausi į teismą“, – pranešime teigė M.Šalčius.

Valstybės kontrolės auditoriai nustatė, kad savivaldybė ir „Trakų energija“, 2015 metų rugpjūtį anksčiau laiko nutraukusios 2000 metų šilumos ūkio nuomos sutartį, pažeidė įstatymus, nes perėmė turtą, kurio vertė buvo 1,093 mln. eurų mažesnė nei sutarties pradžioje.

Savivaldybė sutiko „Trakų energijai“ sumokėti 432 tūkst. eurų už investicijas, tačiau neįsitikino, kokia jų tikroji vertė. Dėl to galėjo būti nustatyta nepagrįstai didelė šilumos kaina, teigia prokuroras.

Auditą atlikusios Valstybės kontrolės grupės vadovas Tadas Čiblys anksčiau BNS sakė, kad įtarimų sukėlė dar dviejose savivaldybėse – Trakų ir Alytaus – vykę sandoriai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close