Birštono kurortas Jonines kviečia sutikti Baseinų naktyse

Birštono kurortas kviečia trumpiausią metų naktį švęsti kitaip – paparčio žiedo ieškant paslaptingose Baseinų naktyse. Joninių proga, birželio 23 d., kurorto SPA centruose ir sanatorijose baseinai veiks naktį, visą savaitgalį Birštono sveikatingumo įstaigose Janinoms ir Jonams bus taikomos nuolaidos ir specialios akcijos.

„Eglės“ sanatorija kviečia šventę praleisti mėgaujantis mineralinio vandens voniomis, čia birželio 23 d. lankytojai į baseinų ir pirčių kompleksą bus papildomai įleidžiami 22:00, 23:00 ir 24:00 valandomis, iki pat 01:00 val. „Eglės“ sanatorija Jonus ir Janinas trumpiausią metų naktį baseinų ir pirčių komplekse kviečia pramogauti nemokamai. Joninių naktį sušlapti nori ne visi, todėl „Eglės“ sanatorija parengė ir daugiau pramogų – birželio 23 d., 19:30 val., kartu su VDU tautinių šokių ansambliu „Žilvitis“, kviečia švęsti Jonines prisimenant šios šventės papročius. Trumpiausią metų naktį bus deginami laužai, žaidžiami žaidimai, į Nemuną leidžiami vainikai, bus ieškoma paparčio žiedo.

Birželio 23 d. „Tulpės“ sanatorijos baseino ir pirčių kompleksas veiks iki 24:00 val., paskutinis įėjimas į baseino ir pirčių kompleksą – 22:30 val. Jonams ir Janinoms vandens pramogoms bus taikoma 50 proc. nuolaida.

„Royal SPA Residence“ pirmą kartą prisijungia prie Baseinų nakties iniciatyvos ir Birštono gyventojų bei svečių lauks birželio 23 d. iki pat vidurnakčio. Išsiilgę poilsio kviečiami pasilepinti vasara kvepiančiomis SPA procedūromis: rasotos „Pievos kerai“, „Pienių kerai“, „Žaliosios arbatos kerai“. Kad Joninių nakties laukti būtų smagiau, SPA centras kviečia į kavos degustaciją „Kitokia kava“.

Naujausia vieta pailsėti Birštone – „Vytautas Mineral Spa“ visuomet aktyviai dalyvauja bendrose miesto iniciatyvose, taip pat ir Baseinų naktyje. Joninių naktį modernioje erdvėje baseinai dirbs iki 24:00 val., o svečiai bus vaišinami specialiais sveikuoliškais žaliaisiais kokteiliais su mineraliniu vandeniu. Rasoms, Jonams ir Janinoms (pateikus asmens dokumentą) vandens pramogoms bus taikoma 50 proc. nuolaida.

Po maudynių Birštono kurorto baseinuose, Joninių šventę bus galima pratęsti pramogų Birštone organizatorių „Čiulba ulba“ renginyje „Paslaptinga Joninių naktis. Senųjų tradicijų tąsa“, prie Birštono trečiojo ežerėlio (skaičiuojant nuo miesto). Birželio 23–24 d. renginyje netrūks visai šeimai skirtų pramogų. Žinoma etnologė parodys, papasakos ir perteiks, kuo ypatinga Joninių naktis, kokią ji turi galią ir kaip galima šia galia pasinaudoti siekiant gilesnio savęs apsivalymo. Dviejų dienų renginyje lankytojų lauks: kupolės atidarymas, vainikų pynimas, saulės palyda, vakaronė bei žaidimai, maudynės šventame gyvame vandenyje, ugnies įžiebimas, gydymas ugnies stichija ir kt.

 

 

***

 

Birštonas – unikalus Nemuno kilpose įsikūręs Lietuvos kurortas. 82% Birštono savivaldybės teritorijos yra Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje. Bendras savivaldybės teritorijos plotas – 124 km2. Birštono miesto plotas – 13 km2. Savivaldybę sudaro Birštono miestas ir Birštono seniūnija. Birštono savivaldybėje gyvena beveik 4900 gyventojų. Didesnė jų dalis, t.y. 2900, gyvena mieste, o likusieji – 46 Birštono seniūnijos kaimuose.

 

Unikalūs gamtiniai ištekliai ir išskirtinis vietovės kraštovaizdis nuo seno vilioja poilsiautojus apsilankyti Birštone ir jo apylinkėse. Nemuno vingiuose žaliuojantys miškai mena karališkąsias medžiokles, kuomet Žvėrinčiaus miške aidėjęs Vytauto Didžiojo medžioklės ragas pramogauti kvietė to meto Europos karališkųjų šeimų narius.

 

Nemuno vingiais keliavo ir jų grožį aprašė rašytojas V. Sirokomlė, apdainavo poetas J. Marcinkevičius, drobėse įamžino dailininkas N. Silvanavičius.

 

Daugiau informacijos – http://www.birstonas.lt/ , http://www.visitbirstonas.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close