Karinės pratybos „Geležinis vilkas 2017“ Birštone sukėlė žmonių susidomėjimą (nuotraukos)

Dar tik prieš savaitę Birštonas ošė kurorto šventėje, o savaitgalį Birštoną vėl užgriuvo nauja svečių banga. Šeštadienį daugelis aplinkinių regionų gyventojų ir didmiesčių žmonės atvyko pasižiūrėti į NATO karių ginkluotę ir kovinę techniką.

Birželio 12–23 dienomis Lietuvoje vyksta didžiausios šių metų tarptautinės karinės pratybos „Geležinis vilkas 2017“, kuriose dalyvauja per 5000 karių, o jų ginkluotės sąraše yra daugiau kaip 30 tankų, daugybė šarvuočių, savaeigių haubicų, inžinerinės bei kitos technikos iš 10 NATO šalių.

Lauke prie ežerėlių stovėjo įvairi technika: tankai, didžiulės savaeigės haubicos „PzH2000“, žemės kasimo mašinos ir kita mums, civiliams, ne visai pažįstama technika, prie Žvėrinčiaus miško nusileido sraigtasparniai.
Kadangi oras buvo puikus, smalsuolių netrūko – vieni norėjo tanke pasėdėti, kiti rankose palaikyti automatą, nusifotografuoti su kariūnais, kurie buvo geranoriškai nusiteikę ir mielai bendravo, kalbėjosi ir atsakė į smalsių žmonių klausimus apie vykstančias pratybas ir tarnybos ypatumus Lietuvoje ir užsienyje.

Žmonės stebėjo, kaip praskrido NATO naikintuvas, sukeldamas didžiulį triukšmą, ir greitai pranyko už horizonto.

Netrukus Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė ir pavaduotojas Vytas Kederys pasitiko sraigtasparniu atskridusius aukšto rango kariškius.

NATO kariškius ir susirinkusiuosius į renginį sveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, sausumos pajėgų vadas, brigados generolas Valdemaras Rupšys, generolas majoras iš Vokietijos Karsten Jakobsen, JAV (Minesotos) nacionalinės gvardijos vadas J. Nešas.

V. Rupšas priminė, kad ši diena Birštone yra neeilinė, nes galima iš arti pamatyti dalį „Geležinio vilko 2017“ karinių pratybų, kurios yra tik nedidelė dalis visų Europoje vykstančių pratybų. Kariškis pasidžiaugė, kad turi žmonių palaikymą, kuris yra labai svarbus.

Tiek vaikai, tiek suaugusieji galėjo dalyvauti estafetėje, kur teko susirangius miegmaišiuose gulėti, paskui bėgti, šliaužti ir netgi šaudyti į taikinį. Dalyviai buvo apdovanojami.

Aikštės pakraštyje buvo išdėstyta ir vaikų piešinių paroda, kurioje vaizduojamos karinės mašinos, technika ir parodoma vaikų samprata apie karą…

Iš tikrųjų veikti buvo ką – pamatyti, apžiūrėti, pasikalbėti ir savo rankomis viską pačiupinėti. Išalkusieji galėjo pasivaišinti skania kareiviška koše ir arbata.

Visgi žmonėms paliko įspūdį šiuolaikinė technika, tačiau geriau jau būtų, kad jos niekada nereikėtų naudoti…
Susirinkusiuosius linksmino karių muzikinė grupė ir karinio folkloro „Ugniavijos“ grupė.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close