Europos Parlamentas panaikino R. Pakso neliečiamybę

Trečiadienį europarlamentarai nutarė panaikinti Rolando Pakso (Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europos frakcija) teisinę neliečiamybę Lietuvai tiriant galimo kyšininkavimo aplinkybes.

 

Priimti tokį sprendimą birželio 12 d. rekomendavo Europos Parlamento (EP) Teisės reikalų komitetas. Jame pažymima, kad iš komitetui pateiktos išsamios informacijos „nėra pagrindo įtarti, kad su R. Paksu susijęs procesas vykdomas ketinant pakenkti jo, kaip EP nario, politinei veiklai“. Neliečiamybės panaikinimas nėra tolygus pareiškimui apie asmens kaltumą ar nekaltumą – dėl to sprendžia Lietuvos teismai, priduriama rezoliucijoje.

 

Šis sprendimas susijęs su Lietuvoje atliekamu ikiteisminiu tyrimu dėl įtarimų, kad 2015 m. gegužės mėn. R. Paksas sutiko priimti 15000 eurų kyšį mainais už įtaką valstybės institucijoms ir tarnautojams. Lietuvos generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymas panaikinti R. Pakso neliečiamybę paskelbtas 2016 m. balandžio mėn. EP plenarinėje sesijoje, o šių metų gegužės 3 d. uždarame EP Teisės reikalų komiteto posėdyje E. Pašilis pristatė minėtos bylos aplinkybes.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close