Kviečiame į susitikimą su tarptautinių pratybų „Geležinis vilkas 2017“ dalyviais Birštone

Birželio 17 d. 12-15 val. laukiami visi Birštone, kur galėsite pamatyti tankus, savaeiges haubicas PzH2000, sraigtasparnį ir daug kitos karinės technikos, taip pat naudojamus ginklus. Turėsite galimybę pabendrauti su kariais apie vykstančias pratybas „Geležinis vilkas“ ir tarnybos ypatumus Lietuvoje bei užsienyje.

Birželio 12–23 d. Lietuvoje vykstančiose tarptautinėse pratybose „Geležinis vilkas 2017“ dalyvauja per 5,3 tūkst. karių iš 10 NATO valstybių. Lietuvos kariuomenės poligonuose ir kitose teritorijose šalies ir sąjungininkų kariai treniruojasi atlikti gynybos ir puolimo operacijas. Pratybose taip pat vertinamas NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės pasirengimas kartu su partneriais vykdyti įvairias užduotis.

„Dėkojame visiems už palaikymą, tikrai juntamos teigiamos emocijos ir noras iš arčiau pažinti Lietuvos bei sąjungininkų karius. Dėl to organizuojame galimybę visuomenei pamatyti karinių pratybų dalyvius. Šio kurortinio miesto gyventojai ir svečiai pamatys visų pratybose dalyvaujančių šalių karius, jų sunkiąją karinę techniką, sraigtasparnius, ginkluotę ir įrangą,” – spaudos konferencijoje pabrėžė Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas brg. gen. Valdemaras Rupšys.

Pratybose „Geležinis vilkas 2017“ Gaižiūnų poligone ir aplinkiniuose rajonuose birželio mėnesį treniruojasi neseniai Lietuvoje dislokuotas NATO priešakinis batalionas, sudarytas Vokietijos karių pagrindu, kartu su Belgijos, Norvegijos, Nyderlandų kariais ir Didžiosios Britanijos inžinieriais.

Plačiau apie pratybas: https://www.facebook.com/LTUtroops/

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close