Ašmintoje mirgėjo gėlės (nuotraukos)

Birželio 10 d., vos už poros dešimčių kilometrų nuo Birštono kurortą sudrebinusios šventės, Ašmintoje vyko seniūnijos vasaros šventė.

 

Vakarėjant prie Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos Ašmintos daugiafunkcio centro į Ašmintos seniūnijos šventę „Kai tėviškės laukai gėlėm sumirga“ rinkosi ne tik šio krašto gyventojai, bet ir Prienų krašto meno kolektyvai.

 

Visus svečius ilgesingomis dainomis pasitiko Ašmintos laisvalaikio salės folkloro grupė bei gražiausios Ašmintos seniūnijos gėlės – Pradinio ugdymo skyriaus dainorėliai. Jų rankose siūbavo patys didžiausi aguonų žiedai. Skambant vyresniąją bei jaunesniąją kartas sujungusioms dainoms į dangų pakilo ir įvairiaspalviai oro balionėliai.

 

Į šventę susirinkusiuosius džiugino ir svečiai iš Prienų seniūnijos. Savo šokius žiūrovams dovanojo Prienų kultūros ir laisvalaikio centro šiuolaikinio šokio studija „Solo“, pagyvenusiųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Vajaunas“ bei folkloro grupė „Gija“. Vėliau prie jų prisijungė ir Kauno Aleksoto bendruomenės liaudiškos muzikos ansamblis „Svirbė“. Šventę vainikavo solistas Deividas Bastys.

 

Šventėje pasidžiaugta ir seniūnijos žmonėmis – pasveikinti nauji gyventojai ir apdovanoti labiausiai savo sodybas puoselėjantys senbuviai. Šiemet Ašmintos seniūnijoje dailiausiomis išrinktos Kristinos ir Giedriaus Čepeliauskų (Mačiūnų k.), Rasos ir Aliaus Juocevičių (Mačiūnų k.), Editos ir Rimo Gudaičių (Pošvenčio k.), Miglės ir Arūno Sinkevičių (Pašventupio k.) bei Lionės ir Vaido Kreivėnų (Bačkininkų k.) sodybos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close