Šventė prie pirmojo Pelekonių piliakalnio

 Pats gražiausias žmogaus gyvenimo tarpsnis – vaikystė. Ji turi būti kupina džiaugsmo, šviesos, gėrio, ieškojimų, atradimų ir tikėjimo, kad pasaulis yra didelis ir gražus. Bet kiekvieno vaiko pasaulis prasideda nuo gimtųjų namų. Būtent todėl Kašonių gyventojai Vaikų gynimo dienos šventę prasmingai susiejo su Piliakalnių metų idėja: net keturi iš devynių Prienų rajono piliakalnių stūkso Kašonių apylinkėse. Vaikų gynimo dienos proga Kašonių biblioteka kartu su Jiezno seniūnija ir Kašonių bendruomene suorganizavo pilietinę akciją-šventę prie vieno iš jų – pirmojo Pelekonių piliakalnio, stūksančio Nemuno ir Juodijos upelio santakoje. Kitoje Nemuno pusėje – gražus Kalvelių miškas, Nemune plaukioja daugybė gulbių, virš ramaus mėlyno vandens skraido paukščių pulkai, nedidelėse valtelėse supasi žvejai… Visa tai ir nupiešė šventės dalyviai – Kašonių bendruomenės vaikai. Šventėje dalyvavo ir Jiezno seniūnijos seniūnas Algis Bartusevičius, Kašonių bendruomenės pirmininkas Dalius Kabašinskas, Jiezno seniūnijos socialinės darbuotojos Bena Astrovienė ir Gintarė Stankevičiūtė, Pelekonių gyventojos Ona Jieznienė ir Adelė Šėrienė.

Akcija pradėta piliakalnio tvarkymu: Kašonių bendruomenės pirmininkas Dalius Kabašinskas su Andriumi Vapšiu ir Vitu Milkeriu nušienavo žolę nuo piliakalnio ir apie jį, susirinkę akcijos dalyviai žolę sugrėbė. Na, o apsitvarkius jau galima ir švęsti. Skambant muzikai, kuria pasirūpino bendruomenės pirmininkas Dalius, vaikai kūrė, piešė, žaidė, šoko. Pavargusius pelekoniškė Ona Jieznienė pakvietė prie pietų stalo. O vaišės iš tiesų buvo įspūdingos: bulvinės bandos, naminis sūris su ką tik išvirta šviežių braškių uogiene, tortas. Gaivia sula vaišino bendruomenės pirmininkas Dalius.

Seniūnas Algis Bartusevičius papasakojo vaikams apie piliakalnius, jų reikšmę. Atidžiausiai klausančiųjų laukė rimtos dovanos, o visi kiti buvo apdovanoti mažomis dovanėlėmis ir gavo sertifikatus, liudijančius, kad jie dalyvavo akcijoje, skirtoje Piliakalnių metams, ir tvarkė pirmąjį Pelekonių piliakalnį.

 

Danutė Bajorienė, Kašonių bibliotekininkė,

akcijos-šventės sumanytoja ir organizatorė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close