Kašonių bibliotekos kiemelyje paminėta Tėvo diena

Birželio 3 d. Kašonių bibliotekos kiemelyje vyko smagi šventė – paminėta Tėvo diena, pasveikinti tėveliai ir atidaryta nauja paplūdimio tinklinio aikštelė.

Šventėje gausiai dalyvavo Kašonių ir Dukurnonių bendruomenės nariai, Jiezno parapijos klebonas Rolandas Bičkauskas, Jiezno seniūnijos seniūnas Algis Bartusevičius, Stakliškių seniūnijos Želkūnų bendruomenės pirmininkė Sonata Labanauskienė, Jiezno seniūnijos Benčiakiemio bendruomenės pirmininkas Juozas Bukevičius, gerą nuotaiką skleidė Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro folklorinis ansamblis ,,Jieznelė“, vadovaujamas Ingridos Valentienės.

Tėvelius sveikino svečiai, bendruomenių vaikai, skirdami jiems dainas, eilėraščius, dovanas, gėles. Šeimų galvoms įteiktos nominacijos: vyriausio, jauniausio, šauniausio ir gausiausią šeimą turinčio tėčio. Jiezno seniūnijos seniūnui Algiui Bartusevičiui ir Kašonių bendruomenės pirmininkui Daliui Kabašinskui patikėta perkirpti simbolinę paplūdimio tinklinio aikštelės atidarymo juostą ir seniūno dovanotais tinklinio kamuoliais atlikti pirmuosius permetimus. Laikas neprailgo, nes dalyviai galėjo išbandyti jėgas šaudymo iš pneumatinio ginklo, smiginio ir paplūdimio tinklinio varžybose. Šiose varžybose dalyvavo keturios komandos: ,,Kašonių“, ,,Dukurnonių“, ,,Pusbrolių“ ir ,,Kaminskų“. Nugalėtojais tapo ,,Kašonių“ komanda. Šaudymo iš pneumatinio ginklo varžybose taikliausias buvo Jiezno seniūnijos seniūnas Algis Bartusevičius. Nuo jo nedaug atsiliko kašoniškis Ričardas Mazuronis ir dukurnoniškis Simonas Pyragas. Smiginio varžybose geriausiai sekėsi kašoniškiams Nerijui Vilkevičiui ir Editai Kabašinskienei bei Romutei Kandrotienei iš Jakniškių kaimo. Visi prizininkai apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis.

Šventės metu visi vaišinosi namine gira ir bendruomenių moterų suspaustais sūriais bei iškeptais pyragais, su malonumu klausėsi smagių folklorinio ansamblio ,,Jieznelė“ melodijų. O labai gražų orą turbūt lėmė tai, kad renginyje dalyvavo Jiezno parapijos klebonas Rolandas.

  Šventę organizavo Kašonių biblioteka kartu su Kašonių ir Dukurnonių bendruomenėmis, vedė bibliotekininkė Danutė Bajorienė.

 

Kašonių bibliotekininkė Danutė Bajorienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close